Невиконані обіцянки кандидатів: Бондар вже два рази обіцяв зарплату вчителям на рівні ЄС

Читать на русском
Віктор Бондар два рази обіцяв забезпечити вчителям зарплату на рівні ЄС, але не вносить своїх ініціатив і не голосував за реформу освіти.
Слово і Діло

Всі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми і продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них вже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням всього обіцяного політиками і чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Сьогодні згадаємо, як Віктор Бондар два рази обіцяв вчителям зарплату як в Європейському союзі. Бондар давав таку обіцянку, балотуючись до Верховної Ради в 2012 році, вона звучала – «забезпечити заробітну плату вчителів на рівні вимог Євросоюзу». Однак за два роки роботи парламенту сьомого скликання (нагадаємо, його повноваження були припинені достроково у 2014 році) народний депутат не ініціював відповідного законопроекту.

Йдучи на парламентські вибори в 2014 році, Бондар знову написав в своїй програмі, що буде сприяти збільшенню заробітної плати вчителів до рівня стандартів ЄС. Однак нардеп знову не вносив для цього ніяких законодавчих ініціатив.

Більш того, Бондар не голосував за освітню реформу, яка передбачає підвищення зарплат вчителям. Тепер їх оклади прив'язані до мінімальної зарплати. Зарплата педагога низькою кваліфікаційної категорії повинна скласти не менше трьох мінімальних, а кожна наступна кваліфікаційна категорія додає не менш 10%. Це, звичайно, не європейський рівень, але все одно підвищення.

Відзначимо, що в передвиборній програмі Бондаря як кандидата в президенти, вже немає такої обіцянки.

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і красивих промов будь-якого кандидата в президенти згодом перетворяться в невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, як Олег Ляшко два рази хотів відправити Володимира Гройсмана у відставку з поста спікера Верховної Ради.

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не тільки провалені, а й виконані, і ті, які поки знаходяться в процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: