Соціологи з'ясували, хто вирвався на перше місце в президентських перегонах

Читать на русском
На президентських виборах українці готові віддати на підтримку шоумена Володимира Зеленського найбільшу кількість голосів.

На президентських виборах українці готові віддати на підтримку шоумена Володимира Зеленського найбільшу кількість голосів. Чинний президент Петро Порошенко опинився б на другому місці, а лідер ВО Батьківщина Юлія Тимошенко - на третьому.

Про це свідчать результати опитування, проведеного трьома соціологічними компаніями (Центр соціальних і маркетингових досліджень «Социс», Київський міжнародний інститут соціології та Центр Разумкова), повідомляє «Слово і Діло».

Президентські вибори в Україні: чи є насправді лідер рейтингівСтаном на 30 січня ЦВК зареєструвала вже 23 кандидати на посаду президента України. Чи є серед них лідери рейтингів, міркували з експертами.

Згідно з даними, оприлюдненими в четвер, найбільшу підтримку населення серед тих, хто візьме участь у голосуванні й визначився зі своїм вибором, отримав би В.Зеленський (23%). За П.Порошенка готові проголосувати 16,4%, за Ю.Тимошенко - 15,7% респондентів.

За одного з лідерів партії «Опозиційна платформа - За життя» Юрія Бойка мають намір віддати свій голос 9,3% опитаних, за лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка - 8,1%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 6,7%. Кандидата від партії «УКРОП» Олександра Шевченка готові підтримати 3,5%, міського голову Львова, лідера «Об'єднання «Самопоміч» Андрія Садового - 3,4%, лідера партії «Наші» Євгена Мураєва - 2,7%. За кандидата від партії «Опозиційний блок - партія миру і розвитку» Олександра Вілкула готові проголосувати 2,4% респондентів, за екс-главу Служби безпеки України Ігоря Смешка - 2,2%, за кандидата від партії «Свобода» Руслана Кошулинського - 1,3%.

Інші кандидати не набирають 1% голосів.

На запитання «Незалежно від того, за кого Ви збираєтеся голосувати, хто з названих кандидатів, на Вашу думку, переможе?» 20,5% респондентів відповіли, що найімовірнішим переможцем на президентських виборах вважають П.Порошенка, перемогу Ю.Тимошенко прогнозують 19,9%, а В.Зеленського - 10,8%.

Дослідження проводилося із 16 по 29 січня 2019 року силами трьох соціологічних компаній (Центр соціальних і маркетингових досліджень «Социс», Київський міжнародний інститут соціології та Центр Разумкова). Вибірка - 11 тис. респондентів у всіх областях України (без урахування населення АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей), для населення від 18 років. Статистична похибка дослідження: +/- 0,9%. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face) за місцем проживання респондента.

Раніше соціологи оприлюднили електоральні вподобання українців у січні.

Нагадаємо, чергові президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня 2019 року. Центральна виборча комісія вже зареєструвала 26 кандидатів.

Раніше експерти розповіли «Слову і Ділу», чи є насправді лідер рейтингів.

Також ми писали, чому Порошенко йде на другий термін як самовисуванець.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: