Зеленський б'є рекорди, а Порошенко обігнав Тимошенко в президентських перегонах – опитування КМІС

Читать на русском

За результатами соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного з 31 січня до 10 лютого, в рейтингу кандидатів у президенти лідирує шоумен Володимир Зеленський, випереджаючи чинного президента Петра Порошенка на 9,2%.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані опитування КМІС, проведеного на початку лютого 2019 року.

Згідно з опитуванням, Зеленського готові підтримати в першому турі 26,9% серед тих, хто визначився з вибором і готовий взяти участь у голосуванні. За Порошенка планують голосувати 17,7%, за Тимошенко – 15,8%.

Далі йдуть Юрій Бойко – 9,8%, Олег Ляшко – 6,6%, Анатолій Гриценко – 6,1%, Євгеній Мураєв – 2,9%, Ігор Смешко – 2,4%, Андрій Садовий – 2,3%, Олександр Шевченко – 2,2%, Олександр Вілкул – 1,6%, Руслан Кошулинський – 1,3%. Рейтинг інших кандидатів – менш ніж 1%.

Опитування було проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 31 січня-10 лютого 2019 року серед 2007 респондентів. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% – для показників, близьких до 25%, 2,0% – для показників, близьких до 10%, 1,4% – для показників, близьких до 5%.

Близько половини респондентів вагаються й не можуть сказати, хто переможе на виборах. Серед тих, хто все-таки визначився зі своєю думкою, найчастіше називалися Порошенко (17,8% серед усіх респондентів) та Тимошенко (16,8%) (різниця в межах похибки). Зеленського назвали 13,7% респондентів. Інших кандидатів назвали не більш ніж 4% опитаних респондентів.

У другому турі президентських виборів виборці проголосували б так:

Як повідомлялся, за даними опитування, яке провели центр «Соціальний моніторинг», Український інститут соціальних досліджень ім. А. Яременка, компанія «Інфо Сапієнс» і Соціологічна група «Рейтинг» 19-30 січня 2019 року, трійку лідерів у рейтингу кандидатів у президенти очолюють Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко та Петро Порошенко.

Нагадаємо, чергові президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня 2019 року.

Центральна виборча комісія вже зареєструвала 44 кандидати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: