САП знову скерувала Луценку подання на Дубневича

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура направила до Генпрокуратури документ на зняття недоторканності з нардепа від БПП.
Ярослав Дубневич

Спеціалізована антикорупційна прокуратура знову скерувала генеральному прокурору Юрію Луценку подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ярослава Дубневича.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» повідомила начальник п'ятого відділу прокурорів САП Ольга Ярова.

Ярослав ДубневичНародний депутат України

За її словами, проект подання направили до Генеральної прокуратуру минулого тижня в четвер, 14 лютого. Вона додала, що Генпрокуратура поки не ухвалила рішення по документу.

За версією слідства, Дубневич може бути причетним до привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» при поставці товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За версією слідства, нардеп є організатором присвоєння цих коштів, будучи головою комітету Верховної Ради з питань транспорту. Як вважають детективи НАБУ, Дубневич організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів ЦЗВ УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами.

Замість переговорної процедури закупівлі нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» і ТОВ «Корпорація КРТ», що завдало збитків на суму 93,28 млн грн.

Як відомо, ГПУ повернула до САП на доопрацювання подання на Дубневича. Пізніше, керівник САП Назара Холодницький прокоментував повернення цього подання.

Водночас, НАБУ повідомило про підозру фігурантам стрілочної «справи Дубневича». Також суд обрав запобіжний захід першим трьом підозрюваним, а пізніше – ще трьом. Крім того, суддя відпустив під особисте зобов'язання ще одну підозрювану у справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: