«Справа Дубневича»: суд відпустив ще одну підозрювану

Читать на русском
Столичний райсуд відпустив ще одну підозрюваному у справі розкрадання понад 90 мільйонів гривень філії УЗ.
Солом'янський суд Києва

Суд відпустив під особисте зобов'язання провідного економіста відділу верхньої будови колії філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Захаревич у провадженні щодо розкрадання понад 93 мільйонів гривень, так званої «справи Ярослава Дубневича».

Відповідне рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив Національного антикорупційного бюро і прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просили суд відправити Захаревич під цілодобовий домашній арешт. Вивчивши матеріали клопотання, суддя Антипова відмовила в домашньому арешті для підозрюваної. Так, суд відправив її під особисте зобов'язання з покладанням низки обов'язків: прибувати за першою вимогою; не відлучатися за межі міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну своїх місць проживання та/або роботи; утримуватись від спілкування із свідками у кримінальному провадженні і підозрюваними, а також носити електронний браслет.

Як відомо, детективи НАБУ повідомили про підозру в заволодінні коштами голові правління–генеральному директору ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергію Тараненку, його першому заступнику Валерію Крячку, засновнику–директору ТОВ «Арго» Антону Шевченку, директору ТОВ «Корпорація КРТ» Олегу Місьонгу і трьом працівниками філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ.

За версією слідства, підозрювані впродовж грудня 2015–березня 2017 років організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн. У НАБУ додали, що трьох підозрюваних затримали й наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Також детективами встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Нагадаємо, суд обрав запобіжний захід першим терм підозрюваних у цій справі, а потім – ще трьох.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: