Суд відмовився заочно арештовувати розшукуваного помічника Дубневича

Читать на русском
Помічник нардепа Ярослава Дубневича вилетів разом із дружиною до Відня, але сам не повернувся в Україну через підозри.
Едуард Пушкаренко

Суд відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в заочному взятті під варту помічника народного депутата Ярослава Дубневича, першого заступника начальника філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Едуарда Пушкаренка.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Мозолевська, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказував детектив НАБУ і прокурор САП, 9 січня Пушкаренко разом із дружиною покинули Україну і полетіли у Відень, Австрія. За даними слідства, вони планували 16 січня повернутися в України, оскільки мали в наявності зворотні квитки. Разом із тим, помічник Дубневича дізнавшись про вручення підозр іншим фігурантам справи не зареєструвався на рейс Києва. А його дружина тим же рейсом прилетіла в Україну.

Також правоохоронці встановили, що станом на 23 січня підозрюваний в Україну так і не повернувся. Таким чином, детективи вважають, що він переховується від органу досудового розслідування. Так, детективи направили за місцем реєстрації письмове повідомлення про підозру. Крім того, правоохоронці намагалися вручити підозру дружині Пушкаренка, однак вона відмовилася, а також вручили цей документ представнику житлово-експлуатаційної організації за місцем проживання помічника Дубневича. 23 січня його оголосили в розшук.

Вивчивши матеріали клопотання, суддя Мозолевська відмовила в його задоволенні. Вона вказала, що Пушкаренко не оголошений у міжнародний розшук.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру фігурантам стрілочної «справи Дубневича». Пізніше, суд обрав запобіжний захід першим трьом підозрюваним, а потім – ще трьом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: