Підраховано, скільки українців не зможуть проголосувати через відсутність прописки

Читать на русском
Майже мільйон громадян не зможуть проголосувати на президентських виборах 2019 році в Україні через відсутність зареєстрованого місця проживання.

Майже мільйон громадян не зможуть проголосувати на президентських виборах 2019 році в Україні через відсутність зареєстрованого місця проживання.

Про це повідомив керівник Служби державного реєстру виборців Олександр Стельмах під час конференції «Виборча кампанія в Україні», передає «Слово і Діло».

Чи можна купити перемогу на президентських виборах?У 2019 на посаду президента претендують 44 кандидати. Про те, на скільки можливо в Україні купити перше місце в президентських перегонах, поговорили з експертами.

Він зазначив, що на сьогодні громадян, які не мають зареєстрованого місця проживання, близько 1 млн та це серйозний виклик для ЦВК і взагалі для ведення реєстру.

«Але як ми всі знаємо, таких виборців неможливо включити ні до однієї виборчої дільниці. Вони мають штампик «вибув» у паспорті, і включити ми їх нікуди не можемо. Це вже по суті ціла армія наших виборців. Треба законодавцю щось думати, можливо, якось змінити форму ведення реєстру, щоб ці виборці також могли голосувати», - сказав Стельмах.

Раніше соціологи змоделювали другий тур президентських виборів.

Також відзначимо, що в Держреєстрі виборців заявили, що оновили дані понад 10 млн українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: