У СБУ розповіли, як Росія намагалася зірвати вибори - відео

Читать на русском
Служба безпеки України заявляє, що Росія готує втручання у вибори. Зокрема попередили проект  - білі балаклави.

Служба безпеки України заявляє, що Росія готує втручання у вибори.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу заявив заступник глави СБУ Віктор Кононенко.

Переговори "Білої балаклави" щодо організації державного переворотуСлужба безпеки України

«Російським керівництвом перед усіма російськими спецслужбами було поставлене чітке завдання «закрити українське питання у 2019 році». Росія намагатиметься штучно створити ситуацію невизнання виборів в Україні, як частиною українців, так і частиною західної спільноти», - сказав він.

Кононенко додав, що СБУ запобігла зриву виборчого процесу керованим з Москви проектом «Білі балаклави».

«Микола Дульський (громадянин України, який переховується в Росії – ред.) організував в інтересах Росії в Україні як мінімум 6 акцій дестабілізації ситуації. Сьогодні ми розповімо про зрив чергових деструктивних планів РФ на прикладі одного з проектів по дестабілізації ситуації у нашій країні – проекту «Білої балаклави», члени якої, діючи за вказівками з Москви з осені 2018 року готували зрив виборчого процесу відразу після завершення першого туру виборів президента України», - заявив представник СБУ.

Він додав, що у рамках кримінального провадження СБУ провела обушки в офісах і за місцем проживання трьох активних учасників руху на підтримку Надії Савченко, які за координацією «з відомим агентом російських спецслужб Миколою Дульським, що переховується в Росії, готували підготовку до насильницької зміни влади» в Україні.

«Для підвищення градусу протестної активності затриманий учора Євген Моринець (він же «Біла балаклава») знімав, обробляв і розміщував у мережі інтернет відеоролики від імені «Білої балаклави». Ця відеопродукція містить заклики до повалення конституційного ладу в Україні та захоплення державної влади насильницьким шляхом», - сказав Кононенко.

Вибори-2019: портрет типового кандидата в президентиУсереднений портрет кандидата в президенти України виглядає так - одружений чоловік 49 років з вищою освітою.

Він додав, що зловмисники намагалися втягнути у свою протиправну діяльність активних громадян та організації, закликаючи їх до «народовладдя».

Після цього вони планували захоплювати адміністративні будівлі у регіонах України, а також Верховну раду і організовувати масові протести та кровопролиття, щоб зчинити хаос.

«Координацію Моринця здійснював Дульський. Задум Росії включав невизнання виборів, скликання віче та висування вимог до влади, які не можуть бути виконані», - сказав Кононенко.

Як відомо, чергові вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Центральна виборча комісія зареєструвала рекордну для України кількість кандидатів у президенти – 44 людини – і завершила реєстрацію.

Ознайомитися з обіцянками всіх зареєстрованих раніше кандидатів та їхніми деклараціями можна на сайті «Слово і Діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: