У Держреєстрі виборців заявили, що оновили дані понад 10 млн українців

Читать на русском
З 2015 року Державний реєстр виборців оновив дані понад 10 мільйонів громадян України. Інформація про те, що реєстр не оновлювався з 2015 року, не відповідає дійсності.

З 2015 року Державний реєстр виборців оновив дані понад 10 мільйонів громадян України.

Як пише «Слово і Діло», про це на конференції про хід кампанії на виборах 2019 повідомив керівник Служби Державного реєстру виборців Олександр Стельмах, передає кореспондент РБК-Україна.

Журналістка зробила чатбота для виборцівЧатбот Устим відповідає на запитання про вибори та кандидатів. Спілкуватися з ним можна просто в телеграм.

Стельмах підкреслив, що інформація про те, що реєстр не оновлювався з 2015 року, не відповідає дійсності.

«Чим відрізняється ця виборча компанія. Ми ніколи не очікували отримати таку масу дезінформації щодо наших даних. З’явилась дезінформація, що, начебто ДРВ не оновлювався з 2015 року. Це повна неправда. Оновлення реєстру відбувається взагалі незалежно навіть від проведення виборів - кожного місяця. Так, з 2015 року було змінено даних більш ніж 10 мільйонів 500 тисяч наших громадян. Це щодо оновлення», - повідомив керівник служби.

Нагадаємо, майже 23 тис. виборців уже подали заявку про зміну місця голосування на виборах президента України.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія утворила 199 окружних виборчих комісій на вибори президента України.

Раніше комісія також затвердила перелік округів, на яких будуть проводитися вибори президента України 31 березня 2019 року. Зокрема, в постанові зазначається, що виборчі процедури не пройдуть у Криму, а виборчі округи та виборчі дільничні комісії на території АР Крим та міста Севастополя не утворюються.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: