Керченську протоку відкрили для цивільних суден – ЗМІ

Читать на русском
У Керченській протоці відкрили для руху цивільних суден. Збройні сили України привели в повну бойову готовність.

Керч-Єнікальський канал у Керченській протоці відкрили для руху цивільних суден.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив гендиректор підприємства «Кримські морські порти» Олексій Волков, повідомляє ТАСС.

В Україні можуть запровадити воєнний стан: що пишуть у соцмережахВоєнний стан в Україні можуть запровадити вже сьогодні, 26 листопада, у відповідь на дії Росії в Керченській протоці.

«Дозвіл для руху суден каналом дали близько четвертої ранку», – сказав він, додавши, що перші судна вже пройшли через протоку.

Відзначається, що прохід через Керченську протоку для цивільних суден був закритий після захоплення українських кораблів катерами російської ФСБ.

Нагадаємо, 25 листопада Військово-морські сили ЗС України повідомили, що в районі Керченської протоки в Азовському морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України. В результаті, за даними ВМС, росіяни захопили три кораблі й поранили 6 українських військовослужбовців.

Під час засідання РНБОУ начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що загалом на українських суднах перебували 23 особи. Доля моряків із кораблів ВМС ЗСУ, які були захоплені російськими службами, Україні невідома.

За результатами засідання РНБО президент Петро Порошенко просив Верховну Раду розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні.

У зв’язку із ситуацією на Азовському морі Збройні сили України привели в повну бойову готовність.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: