Вибори-2019: Дмитро Добродомов виконав більше половини обіцянок на посаді нардепа

Читать на русском

Позафракційний нардеп Дмитро Добродомов йде на президентські вибори від партії «Громадський рух «Народний контроль», яку він очолює. З 1998 по 2014 рік Добродомов працював журналістом, зокрема, у львівській газеті «Експрес», згодом став генеральним директором медіа-холдингу ZIK. Під час Революції Гідності разом з колегами журналістами і активістами почав створення громадського руху «Народний контроль», який в травні 2014 став платформою для створення нової політичної сили.

Восени 2014 року Добродомов пройшов у Верховну Раду за одномандатним виборчим округом № 115 у Львові. Він є секретарем комітету ВРУ з питань запобігання та протидії корупції. Пропонуємо подивитись, як кандидат в президенти виконує обіцянки та що пропонує у своїй програмі.

Протягом каденції Добродомов дав 67 обіцянок, з яких виконав 42 (63%) і 6 – провалив. Ще 19 зобов’язань нардеп має реалізувати до закінчення депутатських повноважень.

Зараз нардеп займає 19 місце у загальному рейтингу відповідальності народних депутатів України. Якщо порівняти кількість виконаних обіцянок серед потенційних кандидатів в президенти України, то Добродомов знаходиться між Валентином Наливайченко, який виконав 66% обіцянок (станом на 18 червня 2015 року, коли був звільнений з посади голови СБУ) та Романом Насіровим, що реалізував 62%обіцянок (станом на 3 березня 2017 року).

Не впорався Добродомов із обіцянкою ініціювати законодавчі норми щодо подолання корупційної складової на «Укрзалізниці». Таке запевнення він дав два роки тому, за пів року уточнив, що відповідні зміни до законодавства ще напрацьовуються, але зрештою так і не зареєстрував обіцяних ініціатив.

У листопаді 2018 року він прокоментував свою провалену обіцянку, пояснивши, що боротьба з корупцією має бути комплексною. «Адже не можливо бігати по палаючому будинку і частково гасити пожежу», – уточнив він.

Йдучи на вибори Добродомов пообіцяв у своїй програмі скоротити утричі кількість чиновників, а депутатів Верховної Ради до 300.

Також він зобов’язався припинити співпрацю з МВФ, знизити облікову ставку Національного Банку України та провести справжню медичну реформу.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми писали, що кандидат у президенти Добродомов задекларував три квартири та сценарій телепередачі.

Подивитись декларації та програми всіх кандидатів в президенти України можна у нашому розділі «Вибори».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: