У МЗС розповіли, скільки виборчих дільниць відкриється в Білорусі

Читать на русском
У Республіці Білорусь відкриється дві зарубіжні виборчі дільниці, де українці зможуть віддати свій голос на майбутніх виборах президента.

У Республіці Білорусь відкриється дві зарубіжні виборчі дільниці, де українці зможуть віддати свій голос на майбутніх виборах президента.

Про це повідомляє УНН із посиланням на відповідь українського дипвідомства на запит, передає «Слово і Діло».

Вибори-2019: чи є загроза реваншу та чого потрібно побоюватисяСоціологія показує, що відкрита проросійська позиція не вітається суспільством. Більш того, антирейтинг РФ перевищує 50%.

«У Республіці Білорусь створено дві зарубіжні виборчі дільниці - при Посольстві України в РБ і Консульстві України в Бресті. На даний час до Департаменту консульської служби МЗС не надходила інформація про існування проблем з проведення виборів на цих дільницях», - відзначили в міністерстві.

У той же час у МЗС додали, що, виходячи з вимог законодавства країн перебування і практики його застосування, всі закордонні дипломатичні установи України, при яких створені закордонні виборчі дільниці, звертаються до компетентних органів влади країн перебування з проханням забезпечення належної охорони, а також оперативного вирішення проблемних питань у разі виникнення надзвичайних подій або позаштатних ситуацій.

Раніше в СБУ розповіли, як Росія намагалася зірвати вибори.

Також нагадаємо, в ЦВК розповіли, скільки витратять на бюлетені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: