СБУ заблокувала спроби спецслужб Росії втрутитися у вибори

Читать на русском
На даний час триває досудове розслідування в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 110 Кримінального кодексу України.

Співробітники Служби безпеки України під час виконання завдань по контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки заблокували спроби російських спецслужб втрутитися у вибори президента України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Втручання у вибори-2019: якими прийомами користується КремльПрезидент України Петро Порошенко висловив занепокоєння з приводу втручання РФ в українські вибори. Про те, які методи може використати РФ, поговорили з експертами.

Як повідомляється, куратори з РФ залучали жителів Дніпропетровської області до поширення в соціальних мережах фейкових провокаційних матеріалів, які впливають на електоральні настрої населення.

«Під час досудового розслідування співробітники СБУ задокументували, що житель Дніпра поширював у соцмережах інформацію з публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України, а також інші деструктивні матеріали», - йдеться в повідомленні.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці встановили, що зловмисник вів електронну переписку із жителем російського міста Ростов-на-Дону, який ставив завдання щодо поширення фейкових новин щодо ситуації в Україні в політичній, релігійній та соціально-економічній сфері. Після початку виборчої кампанії громадянин РФ надавав виконавцю для поширення негативні матеріали про візити кандидатів на посаду президента України до населенихі пунктів області.

«Росіянин також за допомогою комунікативних можливостей соціальних мереж підшукував жителів України, які мають травматичну або пневматичну зброя з відповідними дозволами, для їхнього подальшого залучення до мітингів і масових заворушень напередодні та під час проведення виборів президента України», - додали у відомстві.

На даний час триває досудове розслідування в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 110 Кримінального кодексу України.

Крім того слідчі СБУ оголосили підозри в скоєнні злочинів проти основ національної безпеки ще двом жителям області, яких російські спецслужби залучили до заходів з підготовки до втручання в хід проведення майбутніх виборів президента України.

Раніше в СБУ назвали новий перелік сайтів, які заблокують.

Також в СБУ запевнили, що не прослуховують кандидатів в президенти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: