Романтична вечеря та обіцянка бути стильним: піар-теми тижня кандидатів у президенти

Читать на русском
Андрій Садовий готує романтичну вечерю, а Роман Безсмертний заявив, що виступив за декриміналізацію легких наркотиків.
Слово і Діло

Півтора місяця до президентських виборів в Україні. Імена всіх офіційних кандидатів уже відомі (рекордні 44 прізвища), так само, як і їхні програми та декларації. За останніми соціологічними опитуваннями, лідером президентських перегонів є Володимир Зеленський, чинний глава держави Петро Порошенко – на другому місці, в Юлії Тимошенко менше шансів потрапити до другого туру. На чому піарилися фаворити опитувань та інші претенденти, в матеріалі «Слова і Діла».

Мер Львова Андрій Садовий спробував себе в ролі кулінара й приготував романтичну вечерю до Дня святого Валентина. Готуючи вечерю, політик розповів про свою сім'ю, дітей і навіть трохи про передвиборчу програму.

На президентські вибори-2019 зареєстрували рекордну кількість кандидатівОфіційними претендентами на посаду президента України стали 44 особи. На найперших виборах балотувалися лише шість.

Також Садовий провів дебати з Анатолієм Гриценком. У підсумку вийшло досить нудно, гострого діалогу не було, зате кандидати заявили, що після за філіжанкою кави обговорять формат об'єднання. «Я дуже сподіваюся, що й з Андрієм Івановичем ми знайдемо такий переможний формат, щоб ми разом змінили країну. А це не лише президентські вибори, це і парламентський формат, формування уряду, і потім місцеві вибори», – сказав Гриценко.

Юлію Тимошенко на дебати викликав не лише Сергій Каплін, а й Юлія Литвиненко. Колишня журналістка записала драматичне відео, основний посил якого – якщо Тимошенко за спиною українців домовлялася з Росією про невигідні умови постачання газу, то як зараз їй довірити управління країною.

Лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко виступив з ініціативою розмістити на території України ротаційний контингент американських військових. За його словами, це дозволить прискорити інтеграцію України до євроатлантичного безпекового простору й вийти на новий рівень співпраці зі США. Щоб реалізувати цю ініціативу, потрібно створити окрему військову частину, потім розмістити контингент і ухвалити офіційне рішення про створення стаціонарної військової бази.

Політтехнолог Володимир Петров пообіцяв бути найстильнішим президентом: ходити в костюмах українського виробника та в одязі демократичних брендів. «Я буду ходити в футболках Н&M, джинсах Levis, кросівках Nike, NB і в дні поганого настрою в Adidas», – розповів він. Також пообіцяв, що Адміністрація та уряд працюватимуть у сучасному офісі (за принципом головних офісів Google і Facebook), а будівлі Кабінету міністрів і міністерств продадуть або передадуть на державні потреби. «Президент, Кабмін і депутати не можуть розвивати державу, прогрес та інновації, просиджуючи дупи у важких радянських кабінетах. Ривок можливий лише в тому разі, якщо ти повністю змінюєш концепцію управління та керівників», – вважає Петров.

Хто це пообіцяв: Зеленський, Тимошенко чи Порошенко? ТестМи зробили тест з обіцянок кандидатів у президенти України, які, за прогнозами соціологів, мають найбільші шанси потрапити у другий тур. Чи зможете Ви відрізнити обіцянки Зеленського, Тимошенко та Порошенка одна від одної?

Серед кандидатів у президенти з'явився ще один прихильник декриміналізації легких наркотиків – Роман Безсмертний. При цьому він зазначив, що сам наркотики ніколи не пробував, але використання марихуани для потреб науки та медицини вже давно дозволене в розвинених країнах світу. «Моя пропозиція – перевести відповідальність за зберігання легких наркотиків у невеликій кількості, які використовуються без мети збуту, з кримінальної в адміністративну. Це єдина адекватна форма відповідальності за правопорушення такого роду», – вважає політик.

Крім того, Безсмертний запропонував поставити на прослуховування телефони всіх суддів і чиновників. За його словами, це ефективний метод боротьби з корупцією.

Олександр Вілкул у разі своєї перемоги обіцяє українцям нормальні дороги за новими технологіями, посилення відповідальності чиновників і підрядників за неякісний ремонт. Також кандидат від «Опозиційного блоку» пообіцяв повернути контроль над цінами на найбільш соціально значущі продукти. Щось схоже обіцяє й інший опозиційний кандидат Юрій Бойко, який заявив, що виправить ситуацію з високими цінами на продукти харчування, а держава забезпечить підтримку сільгоспвиробників. «Продуктова безпека України не має бути під загрозою через непрофесіоналізм нинішньої влади», – підкреслив він.

Відзначимо, що протягом тижня ми збирали заяви не лише вищезазначених кандидатів у президенти. Наша увага спрямована на інших політиків, які претендують на роль глави держави. Однак заяви інших цього тижня не були настільки цікавими, щоб включити їх до огляду.

Читайте в нашому матеріалі, на чому піарилися можливі кандидати в президенти минулого тижня.

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: