Суд визнав, що Манафорт брехав слідству

Читать на русском
У постанові суду округу Колумбія йдеться, що екс-глава передвиборного штабу Дональда Трампа порушив умови угоди зі слідством.

Суд округу Колумбія дійшов висновку, що колишній керівник передвиборного штабу Дональда Трампа Пол Манафорт брехав слідству, порушивши умови угоди з правосуддям.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 14 лютого, повідомило агентство Reuters.

У США почали вилучати майно МанафортаСеред активів апартаменти Манафорта в центрі Trump Tower в Нью-Йорку, його будинок в Гемптонзі, а також кошти на банківських рахунках і страхування життя.

У постанові суду сказано, що Манафорт цілеспрямовано робив помилкові заяви в трьох випадках з п'яти, які розглядаються в рамках процесу.

Зокрема, він брехав співробітникам ФБР, офісу спецпрокурора Роберта Мюллера і членам великого журі про контакти зі своїм діловим партнером Костянтином Килимником.

При цьому суд не визнав переконливими докази того, щоб колишній керівник передвиборного штабу Трампа робив неправдиві заяви щодо своїх контактів з адміністрацією США.

Раніше спецпрокурор заявив суду, що Манафорт навмисне брехав прокурорам, хоча і погодився на співпрацю з ними.

Нагадаємо, екс-главу передвиборного штабу Трампа заарештували в 2017 році. Проти нього велися два судових розгляди.

Присяжні у Вірджинії визнали його винним у фінансових і податкових порушеннях за вісьмома пунктами звинувачення.

Інший процес, який стосується звинувачень у відмиванні грошей, змові проти США і роботі іноземним агентом, повинен був початися у вересні 2018 року, але Манафорт пішов на угоду зі слідством, визнавши себе винним за двома пунктами: змові і спробі впливати на свідків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: