У США Манафорту висунули ще одне звинувачення

Читать на русском
Манафорта звинувачують у тому, що він надав слідству недостовірні дані щодо своїх зустрічей із Килимником.

Спецпрокурор США Роберт Мюллер звинуватив екс-голову передвиборчого штабу Дональда Трампа, політтехнолога Пола Манафорта в передачі даних соцопитувань під час виборчої кампанії 2016 року керівнику київського офісу компанії Манафорта Костянтину Килимнику.

Климник, за даними розслідування, підозрюється в зв'язках із російською розвідкою. Про це з посиланням на оприлюднені 8 січня судові документи повідомляє CNN, передає «Слово і Діло».

Проблеми Трампа: як судовий процес над Манафортом вплине на відносини США та УкраїниПолітичне минуле Пола Манафорта матиме суттєвий вплив на внутрішньополітичну ситуацію в США. Про вплив українського питання на процеси світового рівня – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

Манафорта звинувачують у тому, що він надав слідству недостовірні дані щодо своїх зустрічей із Килимником. Сторона захисту спростовує ці звинувачення й наполягає, що він не пам'ятає всіх подробиць виборчої кампанії 2016 року.

Згідно з матеріалами слідства, Манафорт зустрічався з Килимником у Мадриді. Пізніше представник Манафорта Джейсон Малоні заявив, що зустріч дійсно відбулася, однак уже в 2017 році, після завершення виборчої кампанії.

Наразі невідомо, чи були дані, про які йдеться, закритими, проте слідство вважає, що Росія могла використовувати цю інформацію для втручання в американські вибори.

Крім того, слідство встановило, що Манафорт обговорював із Килимником «мирний план» щодо України. Адвокати поки що не надають подробиць цього плану й стверджують, що він у той період був більше зайнятий американською президентською кампанією, а не спробами вплинути на позицію республіканців в українському питанні.

Нагадаємо, Пол Манафорт пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у змові проти США та перешкоджанні правосуддю. Також Манафорт попередньо дав згоду на угоду зі спецпрокурором Робертом Мюллером.

Раніше в США почали вилучати майно Манафорта.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: