ДФС розслідує відмивання Януковичем грошей при оплаті послуг Манафорта

Читать на русском

У фіскальній службі перевіряють факти можливої ​​легалізації «регіоналами» понад 300 мільйонів гривень.
Віктор Янукович та Пол Манафортфото: «Слово і Діло»

Державна фіскальна служба проводить досудове розслідування за фактом можливого відмивання 60 мільйонів доларів колишнім президентом-втікачем Віктором Януковичем і представниками Партії регіонів при оплаті послуг політтехнолога Пола Манафорта.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит журналіста «Слова і Діла».

За інформацією прокуратури, ці гроші було одержанні Януковичем і його однопартійцями злочинним шляхом, а пізніше були передачі Манафорту.

«За процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби розслідується кримінальне провадження від 21 серпня 2018 року за фактом легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом Віктором Януковичем та представниками його політичної партії, вчиненої шляхом передачі 60 мільйонів доларів Полу Манафорту, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 209 ККУ», – йдеться в листі за підписом начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію ГПУ Наталії Тєлічко.

Як відомо, 21 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ порушила провадження щодо можливих зловживань колишніх держслужбовців часів екс-президента Віктора Януковича, які можуть бути причетні до «справи Манафорта».

За його словами, у процесі Манафорта лунали свідчення про те, що він отримував кошти за свої консультаційні послуги Януковичу і Партії регіонів від конкретних політиків України. Генпрокурор заявив, що є певний перелік цих осіб і на той момент вони були державними службовцями - нардепами, працівниками адміністрації президента або Кабінету міністрів.

Нагадаємо, Манафорт погодився визнати провину в другому судовому процесі. Також у політтехнолога вирішили відібрати частину майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: