Манафорт погодився визнати провину

Читать на русском
У заяві зазначено, що Манафорт досяг згоди з Мюллером за звинуваченнями, які включають змову, відмивання грошей і підкуп свідків.

Колишній голова передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт має намір заявити про визнання своєї провини, щоб уникнути другого судового розгляду.

Про це повідомили в офісі спеціального прокурора США Роберта Мюллера, передає The Guardian, пише «Слово і Діло».

Проблеми Трампа: як судовий процес над Манафортом вплине на відносини США та УкраїниПолітичне минуле Пола Манафорта матиме суттєвий вплив на внутрішньополітичну ситуацію в США. Про вплив українського питання на процеси світового рівня – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

У заяві зазначено, що Манафорт досяг згоди з Мюллером за звинуваченнями, які включають змову, відмивання грошей і підкуп свідків.

Нагадаємо, що в серпні 69-річний Пол Манафорт був визнаний винним у 8 із 18 пунктів звинувачення, включаючи податкові махінації, порушення банківського законодавства і приховування рахунків в іноземних банках. За ці злочини йому загрожує декілька десятків років ув'язнення.

Полу Манафорту було пред'явлено звинувачення у відмиванні грошей, які він отримав, працюючи на Партію регіонів в Україні. Його також звинувачують в тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів у США прокремлівського уряду України часів колишнього президента Віктора Януковича. Пізніше йому також пред'явили звинувачення у втручанні в справи свідків. Це перший судовий процес у рамках розслідування спеціального прокурора США Роберта Мюллера про можливу змову між штабом Дональда Трампа і Росією. І хоча прокурори не звинувачують Манафорта у зв'язках із Москвою, це судом розглядається як випробування законності розслідування Мюллера, яке Трамп назвав «полюванням на відьом».

Раніше повідомлялося, що Манафорт може піти на угоду зі слідством в обмін на пом'якшення покарання.

Також нагадаємо, Трамп прокоментував процес над Манафортом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: