Вибори-2019: що задекларував Порошенко

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко вирішив балотуватися на другий термін. У своїй передвиборчій програмі він обіцяє подолання бідності, завершення медичної реформи, підвищення соціального забезпечення військових і продовження роботи над відновленням територіальної цілісності України. Загалом, у програмі нічого несподіваного немає, подивимося, що задекларував глава держави.

За 2017 рік Порошенко заробив 336 тис. грн, отримав 15,8 млн грн відсотків і 172 тис. грн від відчуження рухомого майна. Крім того, на банківських рахунках у нього було 25,5 млн дол. і 10,8 тис. дол., власником яких є третя особа. Готівкою в Порошенка була 21 тис. дол. та 60 тис. грн, внески в кредитні спілки склали 82 млн грн, третім особам він позичив 23,4 млн дол. і 1,1 млн грн.

На дружину президента Марину Порошенко задекларований банківський переказ у розмірі 151,1 тис. грн і 484,3 тис. грн доходу з банківських рахунків. Також у неї було на рахунках 96,2 тис. грн і 4,3 тис. євро.

«Реальні справи, а не брехливі обіцянки»: як Порошенко застосовує своє гасло на практиціПередвиборче гасло Петра Порошенка – Реальні справи, а не брехливі обіцянки. Слово і Діло проаналізувало, як президент застосовує це на практиці.

Станом на 2017 рік Порошенко володів житловим будинком у Козині Київської області, п'ятьма земельними ділянками в Козині та Києві (ця нерухомість також значиться в сім'ї в іншому праві власності), трьома квартирами в Києві та Вінниці, нежитловим приміщенням в Одесі. Він також орендував земельну ділянку в Козині, в іншому праві власності була база відпочинку в Одеській області. Серед об'єктів незавершеного будівництва – підпірна стіна.

Марина Порошенко володіла земельною ділянкою та дачним будинком у Київській області, половиною квартири в Києві, в іншому праві користування був гараж у столиці.

Також президент задекларував автомобіль Mercedes-benz Vito 2010 року випуску (цей же автомобіль в іншому праві власності в дочок Євгенії та Олександри й сина Михайла), Марина Порошенко була власницею Jaguar XF 2008 року.

Крім того, глава держави задекларував низку цінних речей: три колекції картин, колекцію скульптур, скульптуру, п'ять наручних годинників, комплект ювелірних прикрас, два ювелірних вироби та шкіряне пальто. Марині Порошенко належали два ювелірних набори, сім ювелірних виробів, дві норкові шуби, кожушок із соболя, три сумки та наручний годинник.

У спільній власності родини Порошенків було 8 меблевих гарнітур, комплект бра, дві люстри, машина хімчистки, два телевізори, проектор, камінний набір, настільний годинник, рояль і два килими.

Крім цього, в президента були акції ПАТ «МІБ», корпоративних інвестиційних фондів ВАТ «ЗНКІФ» Прайм Ессетс Кепітал», ПАТ «ЗНКІФ» Прайм Ессетс Кепітал», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» і «Конфекшенері інвестментс лімітед» (Кіпр), а також корпоративні права ТОВ «Фірма «Екран». На додаток до цього Порошенко був власником 102 підприємств.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що балотується вдруге, щоб не дозволити популістам знищити все зроблене за попередні п'ять років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: