ЦВК збільшила витрати на проведення виборів

Читать на русском
Як наголошується, необхідність внесення таких змін пов'язана зі збільшенням кількості зареєстрованих кандидатів на посаду президента України до 44 осіб.

Під час засідання Центральної виборчої комісії 11 лютого було внесено зміни до Кошторису видатків ЦВК на підготовку і проведення чергових виборів президента України 31 березня 2019 року, затвердженого постановою ЦВК від 3 січня 2019 року № 6.

Про це повідомляє «Слово і Діло» на з посиланням на прес-службу ЦВК.

«Іду в президенти»: чи можна балотуватись, якщо немає мільйонів?Балотуватися в президенти України можуть ті, хто має гроші на заставу. Чи суперечить це Конституції України та чи вистачить зібраних із кандидатів коштів, щоб покрити виборчі витрати?

Як наголошується, необхідність внесення таких змін пов'язана зі збільшенням кількості зареєстрованих кандидатів на посаду президента України до 44 осіб. У раніше затвердженому Кошторисі були передбачені витрати із розрахунку на 25 кандидатів.

Крім того, у змінах до Кошторису видатків враховані результати проведених торгів із закупівлі товарів і послуг відповідно до Річного плану закупівель для підготовки і проведення чергових виборів президента України 31 березня 2019 року.

«Після внесених змін сума витрат Комісії збільшилася на 9 млн 947 тис. 723 грн. і становить 275 млн 978 тис. 531 грн.», - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 8 лютого ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у президенти.

Також нагадаємо, Україна витратить близько 5 мільярдів на ЦВК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: