Вибори-2019: що показала соціологія та чому Зеленський опинився в лідерах

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Зеленський став ідеальним центристом. Щодо нього Тимошенко та Порошенко доведеться змінювати свої передвиборчі стратегії.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Володимир Фесенко, передає «Слово і Діло».

«За всіх відмінностей даних «Рейтингу» та трьох центрів є дві загальні тенденції. По-перше, лідерство Зеленського й стрибок його рейтингу. По-друге, зростання рейтингу Порошенка. Ймовірно, томос і масштабна кампанія таки дали ефект», – зазначив Фесенко.

На його думку, не варто поспішати з висновками про те, що Порошенко обійшов Тимошенко. Опитування трьох центрів – це опитування СОЦІСу, який належить Гриніву. Участь у цьому опитуванні КМІСу та Центру Разумкова – це лише прикриття. Більшу довіру викликають дані «Рейтингу».

Зеленський вийшов на перше місце в президентському рейтингу: що пишуть у соцмережахВолодимир Зеленський вийшов на перше місце в президентському рейтингу. Позаду нього Петро Порошенко та Юлія Тимошенко.

«Якщо порівняти дані «Рейтингу» в грудні й зараз, то від загального числа респондентів рейтинг Тимошенко не знизився, вирівнювання рейтингів відбулося за рахунок тих виборців, які стали визначатися в січні, а в грудні не знали, за кого голосувати», – підкреслив політолог.

«Тут дуже додали Зеленський і Порошенко, а Тимошенко – ні. Зеленський набирає за рахунок тих, хто не хоче ані Тимошенко, ані Порошенка, і його готові підтримати як помірковані патріоти, так і помірковані «ватники». Він став ідеальним центристом і ідеальною альтернативою всім політикам для тих, хто цим політикам не довіряє», – пояснив він.

Крім того, Зеленського підтримують і колишні прихильники Вакарчука, і ті, хто хоче повного зламу нинішньої системи, додав Фесенко.

«Слово і Діло» пропонує подивитись, як змінювалися електоральні настрої в країні протягом 2016-2018 років за версією трьох соціологічних груп.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: