Невиконані обіцянки кандидатів: Тимошенко не дала народу право обирати суддів місцевих судів

Читать на русском
Ані Юлія Тимошенко, ані фракція Батьківщини не внесли до парламенту ініціативу, щоб суддів місцевих судів обирав народ.
Слово і Діло

Усі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми й продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них уже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням усього обіцяного політиками та чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Сьогодні згадаємо, як Юлія Тимошенко обіцяла, що судді місцевих судів будуть обиратися народом. Ця обіцянка було зафіксована в її передвиборчій програмі в 2014 році (парламентські вибори).

У червні 2015 році Верховна Рада ухвалила законопроект «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)», який передбачає реорганізацію судової системи. Фракція «Батьківщини» дала 13 голосів «за», Тимошенко утрималася. Законопроект, зокрема, передбачає, що призначення суддів буде здійснюватися президентом за поданням Вищої ради правосуддя. Механізм обрання суддів місцевих судів громадою не передбачений.

При цьому своїх ініціатив по впровадженню цього механізму ані Тимошенко, ані її фракція не запропонували.

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і гарних промов будь-якого кандидата в президенти згодом перетворяться на невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, що Віктор Бондар забув про мораторій на перевірки бізнесу. Своєю чергою президент Петро Порошенко поспішив, гарантуючи енергонезалежність за два роки.

Також нагадаємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не лише провалені, а і виконані, і ті, які поки перебувають у процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: