Невиконані обіцянки кандидатів: Бондар забув про мораторій на перевірки бізнесу

Читать на русском
Віктор Бондар не вніс своїх ініціатив щодо мораторію й за чужий законопроект не голосував.
Слово і Діло

Усі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми й продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них уже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням усього обіцяного політиками та чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Народний депутат Віктор Бондар, балотуючись до парламенту на позачергових виборах у 2014 році, обіцяв запровадити п'ятирічний мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу.

Але за час роботи у Верховній Раді Бондар не зареєстрував жодної законодавчої ініціативи про запровадження обіцяного мораторію. Ба більше, в листопаді 2016 року Рада ухвалила законопроект «Про особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», яким дію заборони на проведення державних планових перевірок малого й середнього бізнесу продовжили до 31 грудня 2017 року (не п’ять років, але все ж таки), але депутат був відсутній на голосуванні.

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і гарних промов будь-якого кандидата в президенти згодом перетворяться на невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, як Юлія Тимошенко двічі запевняла, що «Батьківщина» залишиться в коаліції, але слова не дотримала.

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не лише провалені, а і виконані, і ті, які поки перебувають у процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: