Невиконані обіцянки кандидатів: Порошенко забув внести законопроект про референдум

Читать на русском
У разі перемоги на президентських виборах 2014 року Порошенко обіцяв, що одним із перших подасть до Ради законопроект про референдум, але так і не зробив цього.
Петро ПорошенкоСлово і Діло

Усі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми й продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них уже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням усього обіцяного політиками та чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Цього разу згадаємо, як Петро Порошенко, балотуючись на минулих президентських виборах, запевняв, що в разі перемоги він внесе до Верховної ради законопроект про референдум. Під час передвиборчої кампанії, виступаючи в Луганську, він заявив, що 80% жителів Донбасу підтримують територіальну цілісність України, проте є необхідність проведення референдуму.

«Ніхто не дасть можливості повторити помилки 2005 року. Ніхто не дозволить огороджувати Донбас колючим дротом. Тут серце України. Якщо ти не завоюєш довіру Донбасу, ти не об'єднаєш Україну», – заявив Порошенко й додав, що в разі обрання його президентом «закон про референдум буде внесений одним із перших».

Невиконані обіцянки кандидатів: Тимошенко не голосувала за низку законопроектів, що стосувалися її передвиборчих зобов'язаньНардеп Тимошенко проігнорувала голосування по декількох проектах законів, які безпосередньо стосуються передвиборчих обіцянок «Батьківщини».

Після перемоги на виборах свої перші законопроекти Порошенко подав 26 червня 2014 року (через 19 днів після інавгурації). Перша законодавча ініціатива президента Порошенка стосувалася внесення змін до закону про державні нагороди України. Йшлося про заснування ордена Героїв Небесної Сотні. Другий законопроект – про внесення змін до Конституції України щодо повноважень органів державної влади та місцевого самоврядування.

Щодо проекту закону про референдум, то ані під час двох останніх сесій VII скликання, ані протягом дев'яти сесій поточного скликання Верховної ради президент Порошенко не вносив такої законодавчої ініціативи.

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і гарних промов будь-якого кандидата в президенти згодом можуть перетворитися на невиконані обіцянки.

Раніше ми повідомляли про те, що Олександр Вілкул та Юрій Бойко не виконали обіцянку затвердити Національний план відродження Донбасу.

Крім того, ми писали, що Ляшко передумав зустрічати Новий рік на фронті.

Також нагадаємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не лише провалені, а і виконані, і ті, які поки перебувають у процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: