Невиконані обіцянки кандидатів: Вілкул та Бойко не ухвалили Національний план відродження Донбасу

Читать на русском
Опозиціонери Вілкул і Бойко провалили одну передвиборну обіцянку на двох. Спочатку запевняли, що планомірно відновлять Донбас, а ставши нардепами, нічого для цього не зробили.
Олександр Вілкул та Юрій БойкоСлово і Діло

Усі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми й продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них уже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням усього обіцяного політиками та чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Цього разу пропонуємо подивитись, як Вілкул і Бойко не виконали обіцянку затвердити Національний план відродження Донбасу.

Таке зобов'язання опозиціонери взяли на себе, балотуючись до Верховної Ради в 2014 році. Нагадаємо, що Юрій Бойко був першим у списку «Опозиційного блоку», а Олександр Вілкул ішов другим за тим же списком. Пройшовши до парламенту, нардепи мали виконувати зобов'язання, взяті на себе в передвиборчій програмі партії, де, серед іншого, була й обіцянка затвердити Національний план відродження Донбасу.

Проте за чотири роки роботи в парламенті ані Бойко, ані Вілкул, ані хтось інший із фракції «Опоболоку» так і не розробив власний Національний план відродження Донбасу. Хоча в 2014 році тема миру на сході України, допомоги переселенцям і відновлення регіону активно мусувалася саме цією політсилою.

І незважаючи на те, що перед черговими виборами нардепи намагаються довести, хто з них більш опозиційний, обіцянки вони провалюють абсолютно однаково.

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і гарних промов будь-якого кандидата в президенти згодом можуть перетворитися на невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, що Порошенко не забезпечив переселенцям можливість голосувати на місцевих виборах.

Ще ми вивчали, як кандидат у президенти Олег Ляшко змінив думку про пенсіонерів на держслужбі.

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не лише провалені, а і виконані, і ті, які поки перебувають у процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: