Невиконані обіцянки кандидатів: Бойко не зупинив інфляцію на рівні 5 відсотків

Читать на русском
Балотуючись до Верховної ради, Юрій Бойко запевнив, що Опоблок зможе утримати інфляцію на рівні 5 відсотків, але не зміг реалізувати цю популістську обіцянку.
Юрій БойкоСлово і Діло

Усі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми й продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них уже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням усього обіцяного політиками та чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Сьогодні згадаємо, як Юрій Бойко обіцяв зупинити інфляцію на рівні не більш ніж 5%. Таке зобов'язання записане в передвиборчій програмі «Опозиційного блоку», з якою представники партії балотувалися на позачергових парламентських виборах у 2014 році.

Нагадаємо, що в 2014 році рівень інфляції становив майже 24,9%. Такі дані наводить Міністерство фінансів. За рік цей показник підскочив до 43,3%.

Невиконані обіцянки кандидатів: Бондар забув про мораторій на перевірки бізнесуВіктор Бондар не вніс своїх ініціатив щодо мораторію й за чужий законопроект не голосував.

У серпні 2016 року керівник аналітичного підрозділу фінансової групи ICU Олександр Вальчишен анонсував інфляцію в країні до грудня на рівні 11%, хоча раніше прогнозували 14%. За даними Мінфіну, в 2016 році інфляція становила 12,4%.

Наступного року цей показник трохи зріс до 13,7%, а в 2018 році інфляція знизилася до 9,8%.

Безумовно, програмна обіцянка «Опоблоку» про здатність політиків утримати інфляцію на рівні 5% від початку була популістською по своїй суті. Адже рівень інфляції залежить від зовнішньо- та внутрішньоекономічних факторів, а не від законодавчої роботи народних депутатів.

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і гарних промов будь-якого кандидата в президенти згодом перетворяться на невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, що Тимошенко так і не змогла дати народу право обирати суддів місцевих судів.

Також Ляшко передумав зустрічати новий 2015 рік на фронті.

Нагадаємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не лише провалені, а і виконані, і ті, які поки перебувають у процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: