У РФ розповіли про стан здоров'я поранених українських моряків

Читать на русском
Всі троє українських військовополонених моряків, яких напередодні перевели в РФ із лікарні в Матросской тишине в СІЗО Лефортово, поскаржилися на проблеми на здоров'ям.

Всі троє українських військовополонених моряків, яких напередодні перевели в РФ із лікарні в «Матросской тишине» в СІЗО «Лефортово», поскаржилися на проблеми на здоров'ям.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на росЗМІ.

Міністри ЄС закликали РФ негайно звільнити українських моряківМіністри закордонних справ Чехії Томаш Петршичек та Данії Андерс Самуельсен закликали РФ негайно звільнити українських військовополонених моряків.

Як зазначається, моряки не скаржаться на умови утримання. Наразі вони перебувають в звичайних камерах у відремонтованому корпусі з гарячою водою.

Однак всіх моряків залишилися проблеми зі здоров'ям. Так, 19 річний Андрій Ейдер розповів російським правозахисникам, що у нього болять ноги, і показав кінцівки, на яких є невеликі сліди від осколкового поранення. За його словами, один осколок залишився всередині м'язової тканини, медики не стали його витягати.

27-річний Василь Сорока поскаржився на болі в пораненій руці. Рана загоїлася, але кінцівка трохи опухла, погано працюють окремі пальці. За його словами, в руці залишилося два маленьких осколка.

24-річний Андрій Артеменко теж заявив, що у нього не витягли один з осколків з руки. Моряк також зазначив, що йому потрібен офтальмолог, оскільки він отримав травму рогівки ока.

Лікарі СІЗО поки видали морякам знеболюючі і прискорюють регенерацію тканин мазі, в подальшому планують направити їх на обстеження в профільну медустанову.

Раніше український омбудсмен заявляла, якщо російська сторона не може забезпечити належні умови для якісного лікування та подальшої реабілітації українських моряків, вона має передати поранених до третьої нейтральної країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: