Суд розгляне скасування відсторонення Супрун

Читать на русском
Cуд у понеділок, 11 лютого, розгляне клопотання Міністерства юстиції про скасування заборони Уляні Супрун бути в. о. голови МОЗ.

Окружний адміністративний суд Києва у понеділок, 11 лютого, розгляне клопотання Міністерства юстиції про скасування заборони Уляні Супрун бути в. о. голови МОЗ.

Як інформує «Слово і Діло», про це написала Супрун у Facebook.

Супрун відсторонили від керівництва МОЗ. Чому її поведінка нетипова та що буде далі?Уляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Заборона діятиме до остаточного рішення суду. В МОЗ повідомили, що консультуються з юристами через таке рішення суду.

«Суд буде розглядати клопотання, яке подало Міністерство юстиції України від імені уряду, щоб скасувати тимчасову заборону мені виконувати обов'язки міністра», – пише Супрун, додавши, що це можливість для розблокування роботи Міністерства охорони здоров'я України.

Вона нагадала, що «зараз у міністерстві ніхто не має права підписувати накази щодо доставки ліків і вакцин до регіонів, підписувати договори для закупівлі медичних препаратів або ж відправлення людей на лікування за кордоном».

Супрун також зазначила, що о 13:00 під судом збираються люди на підтримку МОЗ та трансформації системи охорони здоров'я.

Нагадаємо, 5 лютого 2019 року суд виніс ухвалу про забезпечення позову й заборонив Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я України. Водночас Уляні Супрун не було заборонено здійснювати повноваження, що були делеговані їй як заступнику міністра.

Зазначимо, на підтримку Супрун висловилися президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман та голова ВР Андрій Парубій.

Пізніше в МОЗ підкреслили, що постанова Окружного адміністративного суду міста Києва про усунення Уляни Супрун блокує доставку життєво необхідних ліків українцям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: