З'ясувалося, коли суд розгляне клопотання про відсторонення Супрун

Читать на русском
Окружний адміністративний суд міста Києва розгляне клопотання про скасування заборони Уляні Супрун реалізовувати повноваження міністра охорони здоров'я 11 лютого.

Окружний адміністративний суд міста Києва розгляне клопотання про скасування заборони Уляні Супрун реалізовувати повноваження міністра охорони здоров'я 11 лютого.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Саєнко.

Супрун поки не звільнили, й вона залишиться на посаді, навіть якщо Мосійчук виграє судЯкщо Супрун програє суд, то вона все одно залишиться в МОЗ на посаді першого заступника міністра. А ось законність усіх підписаних нею раніше рішень може бути поставлена ​​під сумнів.

Зокрема, він зазначив, що вчора, 5 лютого, Міністерство юстиції України від імені уряду оперативно подало клопотання про скасування заходів забезпечення позову по справі щодо виконання обов'язків міністра охорони здоров'я.

«За попередньою інформацією його розгляд відбудеться 11 лютого 2019 в Окружному адміністративному суді міста Києва. Сподіваємося на справедливе і неупереджене рішення суду», - написав Саєнко.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Рішення було прийнято за підсумками розгляду позову нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Пізніше члени Кабінету міністрів висловили стурбованість тиском, який здійснюється з метою зупинки реформування галузі охорони здоров'я під керівництвом команди МОЗ. Також про повну підтримку Супрун заявив президент Петро Порошенко.

У свою чергу Уляна Супрун прокоментувала вчорашнє рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про її відсторонення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: