Супрун розповіла, яких повноважень позбавив її суд

Читать на русском
Наступного тижня відбудеться два засідання суду у справі про відсторонення Уляни Супрун від керівництва МОЗ.

Уляна Супрун у четвер, 7 лютого, розповіла, які саме обов'язки не може тепер виконувати після рішення суду про відсторонення її з посади виконувачки обов'язків міністра охорони здоров'я.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Супрун, оприлюднене в Facebook.

Супрун відсторонили від керівництва МОЗ. Чому її поведінка нетипова та що буде далі?Уляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Заборона діятиме до остаточного рішення суду. В МОЗ повідомили, що консультуються з юристами через таке рішення суду.

«Суд заборонив мені як першому заступнику міністра охорони здоров'я України «вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра», включаючи повноваження заступників підписувати документи замість мене», – написала Супрун у Facebook.

Вона пояснила, що, зокрема, не можуть бути виконані такі повноваження, як узгоджувати й подавати на розгляд Кабміну проекти законів, актів президента чи Кабміну, видавати обов'язкові для виконання центральними органами виконавчої влади, діяльність яких спрямовується й координується міністром, накази та доручення.

Крім того, забороняється представляти МОЗ у публічно-правових відносинах з іншими органами, підприємствами, установами та організаціями в Україні та за її межами, приймати рішення про розподіл бюджетних коштів, головним розпорядником яких є Міністерство охорони здоров'я, давати обов'язкові для виконання державними службовцями та працівниками апарату МОЗ доручення й підписувати накази МОЗ та інші нормативно-правові акти, розроблені міністерством.

«Це, зокрема, підписання життєво важливих наказів про розмитнення й розподіл ліків або відправлення людей на лікування за кордоном», – зазначила Супрун.

За її словами, на наступному тижні відбудуться два важливих засідання суду. Зокрема, на 11 лютого на 14:00 призначений розгляд клопотання, яке подало Міністерство юстиції від імені уряду про скасування тимчасової заборони їй виконувати обов'язки міністра.

Також вона повідомила, що 15 лютого о 14:50 в Окружному адмінсуді Києва розглядатиметься позов народного депутата Ігоря Мосійчука про відсутність у неї повноважень до виконання обов'язків міністра охорони здоров'я України.

Як повідомлялося, суд заборонив Супрун здійснювати повноваження міністра охорони здоров'я в зв'язку з наявністю іноземного громадянства. Через це їй довелося перервати відрядження у США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: