Кабмін оскаржив у суді відсторонення Супрун

Читать на русском
Кабінет міністрів України оскаржив рішення Окружного адміністративного суду Києва про відсторонення Уляни Супрун від виконання обов'язків голови МОЗ.

Кабінет міністрів України оскаржив рішення Окружного адміністративного суду Києва про відсторонення Уляни Супрун від виконання обов'язків голови МОЗ.

Про це 7 лютого повідомила прес-служба суду, пише «Слово і Діло».

Супрун відсторонили від керівництва МОЗ. Чому її поведінка нетипова та що буде далі?Уляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Заборона діятиме до остаточного рішення суду. В МОЗ повідомили, що консультуються з юристами через таке рішення суду.

«До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло клопотання від представника Кабінету міністрів України про скасування заходів забезпечення позову в адміністративній справі за позовом Ігоря Мосійчука до в. о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун щодо відсутності в неї повноважень міністра. Суд призначив до розгляду в судовому засіданні 11 лютого 2019 року зазначене клопотання», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, суд відкрив провадження в адміністративній справі за позовом Ігоря Мосійчука до в. о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун щодо відсутності в неї повноважень міністра. Днями стало відомо, що судді заборонили чиновниці здійснювати повноваження міністра охорони здоров'я. Таке рішення ухвалили в зв'язку з наявністю в неї подвійного громадянства – українського та американського.

Відзначимо, після цього на підтримку Супрун висловилися президент і прем'єр України, а також низка міжнародних партнерів.

Також нагадаємо, Супрун прокоментувала своє відсторонення від посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: