Мадуро підписав звернення з вимогою до Трампа

Читать на русском
Президент Венесуели Ніколас Мадуро ініціював кампанію зі збору підписів під листом до глави США Дональда Трампа з вимогою не втручатися у справи країни.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро ініціював кампанію зі збору підписів під листом до глави США Дональда Трампа з вимогою не втручатися у справи країни.

Як передає «Слово і Діло», у четвер, 7 лютого, він приєднався до акції і поставив свій підпис, повідомляє Интерфакс.

Трамп розглядає можливість відправлення військових до ВенесуелиПрезидент США Дональд Трамп заявив, що можливість відправки американських військових до Венесуели є одним із варіантів, який вивчає його адміністрація.

Відзначається, що метою кампанії є збір не менше десяти мільйонів підписів проти втручання США у справи Венесуели на тлі останніх подій.

Венесуельський лідер прийшов на площу Болівара в Каракасі, де розташований один із центрів зі збору підписів, у супроводі дружини Силії Флорес.

Під час виступу, який транслювалося у прямому ефірі Periscope, президент Венесуели звинуватив лідера США в намірі зірвати діалог щодо виходу із кризи в південноамериканській країні.

«Президент Дональд Трамп має намір зірвати ініціативу діалогу, запропоновану Уругваєм і Мексикою за допомогою КАРИКОМ (Карибське співтовариство) задля вироблення мирного вирішення на користь Венесуели», - підкреслив Мадуро.

За його словами Мадуро, владі й опозиції потрібно сісти за стіл переговорів заради блага Венесуели.

Раніше спецпредставник США по Венесуелі Елліот Абрамс заявив, що час переговорів із Мадуро минув й негативно відгукнувся про проведене Уругваєм і Мексикою засідання контактної групи стосовно Венесуели.

Як повідомлялося, 23 січня екс-голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели. Його підтримали США, ЄС і низка інших країн регіону та світу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: