Радбез ООН збереться на засідання через Венесуелу

Читать на русском
На засіданні хочуть бачити держсекретаря США. Він повинен розповісти, чи є ситуація в Венесуелі загрозою міжнародному миру.

Екстрене засідання Ради Безпеки ООН щодо Венесуели може пройти 26 січня з участю держсекретаря США Майкла Помпео.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив постпред ПАР Джеррі Мат'їл в четвер, 24 січня, повідомляє ТАСС.

ЄС відреагував на політичну кризу у ВенесуеліЄвропейський союз закликає до початку негайного політичного процесу у Венесуелі, який призведе до вільних виборів відповідно до конституційного порядку.

«Ми консультуємося, є ідея, щоб провести зустріч у суботу вранці, бо держсекретар США може прибути в ООН в суботу о дев'ятій ранку, щоб обговорити Венесуелу. Щоб відповісти на питання, чи є ситуація в Венесуелі загрозою міжнародному миру і безпеці, нам треба вислухати, що скаже Майкл Помпео», - сказав Мат'їл.

У той же час, він підкреслив, що ПАР, як і раніше, вважає законним уряд чинного президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

«У суботу ми розглянемо всі точки зору наших колег з різних регіонів і обговоримо, як врегулювати ситуацію. Я думаю, що необхідно обережно діяти в цій ситуації, потрібно закликати сторони сісти за стіл переговорів для обговорення цієї ситуації між ними», - додав дипломат.

Як повідомлялося, 23 січня глава опозиційної Національної асамблеї Хуан Гуайдо проголосив себе «виконуючим обов'язки президента».

Пізніше президент США Дональд Трамп оголосив про визнання глави опозиційного парламенту Венесуели Хуана Гуайдо президентом країни.

ЄС, Канада і більшість країн Латинської Америки визнали президентом країни Гуайдо. Деякі країни, зокрема Куба, Болівія, Мексика, Росія визнають легітимність Ніколаса Мадуро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: