Переворот у Венесуелі: через протести загинули 16 людей

Читать на русском
У Венесуелі під час акцій протесту проти президента Ніколаса Мадуро загинули щонайменше 16 людей.
Загиблі є в декількох штатах Венесуели, зокрема в столиці Каракасі.

У Венесуелі під час акцій протесту проти президента Ніколаса Мадуро загинули щонайменше 16 людей. Загиблі є в декількох штатах Венесуели, зокрема в столиці Каракасі.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує La Prensa de Lara.

Переворот у Венесуелі: які країни визнали президентом ГуайдоБільшість країн регіону, США і ЄС визнали президентом Хуана Гуайдо. На боці офіційного глави держави Ніколаса Мадуро - армія, Мексика та Болівія.

При цьому місцева організація «Центр моніторингу за соціальними конфліктами» повідомляє про 13 загиблих, але вона враховувала лише жертви зіткнень, особи яких вдалося підтвердити.

Нагадаємо, в середу, 23 січня, лідер опозиції та голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо на масовій акції протесту оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели й присягнув перед тисячами прихильників опозиції.

Хуана Гуайдо вже визнав тимчасовим лідером Венесуели президент США Дональд Трамп. Зміну влади у Венесуелі підтримали Канада, Європейський Союз, а також низка країн Латинської Америки: Бразилія, Колумбія, Еквадор, Перу, Парагвай, Чилі, Аргентина, Коста-Рика та Гватемала.

Відмовилися визнавати «переворот» президенти Мексики та Болівії.

Крім того, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтримав президента Венесуели Ніколаса Мадуро й запропонував свою підтримку після того, як венесуельський опозиційний лідер оголосив себе тимчасовим президентом.

За даними ЦВК Венесуели, Ніколас Мадуро виграв президентські вибори в травні 2018 року, набравши близько 70% голосів. Таким чином, він забезпечив собі перебування на посаді президента Боліваріанської республіки на наступні шість років – до 2025 року, його другий президентський строк розпочався 10 січня. Через недотримання мінімальних стандартів справжньої демократії визнавати результати голосування відмовилися США, а також Чилі та Аргентина.

Венесуела вже кілька років зазнає найсильнішої економічної кризи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: