Порошенко анонсував пакет «азовських санкцій» проти Росії

Читать на русском
Україна обговорює пакет азовських санкцій проти Росії через агресію в Керченській протоці.

Україна обговорює пакет «азовських санкцій» проти Росії через агресію в Керченській протоці.

Як передає «Слово і Діло», про це заявив президент Петро Порошенко.

Захоплення РФ моряків у військовий полон: як діяти Україні?МЗС України направило ноту протесту РФ у зв'язку з арештом полонених українських моряків у окупованому Криму.

«Щоб не було жодних сумнівів, що Росія за агресію заплатить високу ціну. Ми нічого на гальмах не спустимо», – сказав він.

Порошенко додав, що зараз працює група юристів, у тому числі й іноземних, які вивчають можливості притягнення Росії до відповідальності.

Президент зазначив, що плануються санкції щодо російських морських портів і російських кораблів.

Нагадаємо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси до порту Маріуполя Азовського моря. В результаті тарана прикордонного корабля РФ був пошкоджений буксир ВМС України.

У Федеральній службі безпеки РФ звинуватили українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходу до «закритої акваторії територіального моря РФ». Україна відкидає ці звинувачення, заявляючи, що судна діяли в межах закону.

Цього ж дня українські кораблі були обстріляні й захоплені російським спецназом. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ у Керченській протоці поранення отримали шестеро українських моряків. «Суд» Криму заарештував моряків на два місяці. Їх перевезли до Москви. Україна вважає захоплених українських моряків військовополоненими.

26 листопада Верховна Рада проголосувала за запровадження воєнного стану в областях, що межують із РФ, розташованих уздовж придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, вздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: