Порошенко нагадав, що Супрун має українське громадянство

Читать на русском
Президент Петро Порошенко заявляє, що у відстороненої судом з посади в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун є громадянство України, надане його указом.

Президент Петро Порошенко заявляє, що у відстороненої судом від посади в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун є громадянство України, надане його указом.

Про це він сказав на прийомі компаній-членів Американської торгової палати в Україні у вівторок, 5 лютого, повідомляє «Слово і Діло».

Супрун відсторонили від керівництва МОЗ: продажний суд чи виконання законуУляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Заборона діятиме до остаточного рішення суду. В МОЗ повідомили, що консультуються з юристами через таке рішення суду.

«Хочу підкреслити й нагадати, що питання громадянства належить до виключної компетенції президента України. У мене нещодавно була зустріч із пані Уляною й підкреслюю: пані Уляна є громадянкою України відповідно до указу, який підписав президент України Петро Порошенко про надання їй українського громадянства. Крапка», - сказав Порошенко.

Він також запевнив Супрун у підтримці.

«Я хотів би висловити свою позицію як президента щодо сьогоднішнього судового рішення. Хочу підкреслити, що я як президент коментувати рішення суду згідно із законом не маю права. Хочу підкреслити, що пані Супрун має повну підтримку президента України», - сказав він.

Як повідомлялося, окружний адмінсуд Києва ухвалив рішення про тимчасову заборону Уляні Супрун виконувати повноваження міністра охорони здоров'я в зв'язку з наявністю у неї іноземного громадянства й перевищенням термінів перебування на цій посаді людини, котра не має українського громадянства.

У Кабміні вже повідомили, що рішення суду щодо Супрун буде оскаржене й подана скарга до Вищої ради правосуддя. У МОЗ також почали консультуватися з юристами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: