Супрун прокоментувала своє відсторонення від посади

Читать на русском
Через добу Уляна Супрун відреагувала на рішення суду про відсторонення її з посади виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я.

Через добу Уляна Супрун відреагувала на рішення суду про відсторонення її з посади виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я.

Постом у Facebook вона подякувала всім, хто виступив проти рішення Окружного адмінсуду Києва, пише «Слово і Діло».

Супрун відсторонили від керівництва МОЗ: продажний суд чи виконання законуУляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Заборона діятиме до остаточного рішення суду. В МОЗ повідомили, що консультуються з юристами через таке рішення суду.

«Зміни, які нам вдалося досягти, поставлені під загрозу», - пише Супрун, та наводить перелік завдань МОЗ, які неможливо здійснити без підпису глави відомства.

«Хто підпише договори з організаціями, які будуть закуповувати ліки, вакцини та медичні вироби за рахунок держбюджету 2019? Оскільки повноваження підписувати договори також э тільки в в.о. міністра», - пише Супрун.

Також вона повідомила, що в середу, 6 лютого, вона повертається в Україну з відрядження в США, яка була скасована через рішення суду. При цьому Супрун ні слова не сказала про громадянство України, через який суд і прийняв рішення її усунути.

Як повідомлялося, окружний адмінсуд Києва ухвалив рішення про тимчасову заборону Супрун виконувати повноваження міністра охорони здоров'я в зв'язку з наявністю у неї іноземного громадянства і перевищення термінів перебування на даній посаді людини, що не має українського громадянства.

У Кабміні вже повідомили, що рішення суду по Супрун буде оскаржене і подана скарга до Вищої ради правосуддя. У МОЗ також почали консультуватися з юристами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: