Наглядова рада оприлюднила протокол засідання, на якому звільнила Аласанію

Читать на русском
Наглядова рада Національної громадської телерадіокомпанії України опублікувала протокол засідання, на якому звільнила Зураба Аласанію з посади голови правління.

Наглядова рада Національної громадської телерадіокомпанії України оприлюднила протокол засідання, що відбулося 31 січня, на якому звільнила Зураба Аласанію з посади голови правління.

Як пише «Слово і Діло», згідно з документом, на засіданні були присутні 14 із 16 членів наглядової ради.

Звільнення Аласанії: для кого це небезпечний сигнал та якою була процедура голосуванняНаглядова рада Суспільного телебачення, що прийшло на зміну Національній телекомпанії України, ухвалила рішення про звільнення з посади голови мовника Зураба Аласанії.

Аласанії закидали те, що в обхід статуту НСТУ, він делегував ключові виконавчі функції директорату, створивши паралельну правлінню виконавчу структуру на чолі з виконавчим директором, який перетворився на другу людину в компанії (з обсягом повноважень більше, ніж у членів правління). За 15 місяців (з липня 2017 до жовтня 2018 рр.) на оплату діяльності дублюючих органів було витрачено понад 8 млн грн.

Далі член Наглядової ради В'ячеслав Козак заявив, що під керівництвом Аласанії компанія веде незбалансовану і суперечливу фінансову політику, у неї невпорядкована фінансова звітність.

Крім того Аласанію звинуватили в тому, що під його керівництвом канал не висвітлив низку важливих подій (наприклад, хресну ходу за єдину помісну церкву).

Далі Козак заявив, що під керівництвом Аласанії компанія впроваджувала неправильно зрозумілий принцип «відсторонення від влади», аж до повної деполітизації новин.   На думку Аласанії, його звільнення з Суспільного пов'язано з виходом програм «Схеми» та «Наші гроші», а також «неконтрольованими новинами».

Раніше повідомлялося, що наглядова рада звільнив Аласанію з Суспільного. Сам Аласанія відразу ж заявив, що буде оскаржувати це рішення в суді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: