У наглядовій раді НСТУ прокоментували звільнення Аласанії

Читать на русском
У наглядовій раді Національної громадської телерадіокомпанії досі не розуміють, як звільнення Зураба Аласанії потрапило до порядку денного.
Зураб Аласанія

Член Наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України Вадим Міський заявив, що рішення про звільнення з посади голови правління НСТУ Зураба Аласанії було ухвалене не через майбутні вибори.

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Я не вважаю, що під час виборчої кампанії змінювати голову правління було розумним рішенням, про що кілька разів я наголосив під протокол. Разом з тим, досить глибоко розуміючи внутрішню ситуацію стосунків між наглядовою і головою правління, я не схильний вважати, що саме вибори в Україні стали причиною цього рішення наглядової ради», – підкреслив Міський.

За його словами, відповідно до міжнародних стандартів, які були прописані в українському законодавстві, наглядова рада справді має право укладати контракт із головою правління, а також припиняти його достроково з підстав передбачених законом та самим контрактом.

«Моє ставлення до ситуації всі охочі побачать із підписаного протоколу. 9 голосів «за» припинення контракту і 3 «проти». І нехай кожна розумна людина дочекається протоколу засідання наглядової ради, який готується у порядку передбаченому законом, та зробить свої висновки», – додав член наглядової ради НСТУ.

Нагадаємо, наглядова рада НСТУ ухвадила рішення про дострокове звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління НСТУ. Пізніше, Аласанія прокоментував це рішення. Також у наглядовій раді НСТУ розповіли деталі голосування за звільнення голови НСТУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: