Аласанія прокоментував причетність Порошенка до його звільнення

Читать на русском
Зураб Аласанія вважає, що президент Петро Порошенко не ініціював його звільнення з посади голови правління Суспільного мовлення.

Зураб Аласанія вважає, що президент Петро Порошенко не ініціював його звільнення з посади голови правління «Суспільного мовлення».

Як пише «Слово і Діло», про це Аласанія розповів в інтерв’ю DW.

Звільнення Аласанії: для кого це небезпечний сигнал та якою була процедура голосуванняНаглядова рада Суспільного телебачення, що прийшло на зміну Національній телекомпанії України, ухвалила рішення про звільнення з посади голови мовника Зураба Аласанії.

«Вони (наглядова рада - ред.) нашкодили всім, включно і особливо з чинною владою, про яку всі одразу подумали. Тому я вважаю, що тут немає прямої вказівки від влади. Але є деякі дуже ретиві хлопці, що наближені до неї. Так, у тому документі пишуть про те, що причиною стало «невисвітлення особи президента». Але я не думаю, що президент почав все це. Для нього це означає підставитися», - зазначає він.

За словами Аласанії, офіційна позиція адміністрації президента дуже нейтральна.

«Ми підтримуємо «Суспільне». Що це означає, ніхто не розуміє. Але АП і президент завжди декларували назовні свою непричетність до Суспільного, і це є правильно. Неофіційні сигнали, як на мене, були зроблені через Павла Клімкіна і через Ірину Геращенко. Так само зробив Кабмін через Арсена Авакова і через Макса Нефьодова. Можливо, це не було централізовано, і це їхня власна ініціатива. Але отака позиція була», - зауважив він.

Аласанія додав, що не розглядає голосування про своє звільнення, як одностайну атаку влади на «Суспільне» – «Ні, не розглядаю. Чисто аналітично я б так не казав».

Нагадаємо, наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України прийняла рішення про дострокове звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління «Суспільного мовлення».

У Наглядовій раді НСТУ не коментують причину дострокового відсторонення Аласанії без протоколу, який опублікують приблизно за тиждень.

Виконувати обов’язки Аласанії буде член правління НСТУ, відповідальний за діяльність з оптимізації центральної та регіональної структури Микола Чернотицький.

Зураб Аласанія заявив, що йому невідомі причини його відсторонення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: