Голова Херсонської облради готовий залишити посаду через справу Гандзюк

Читать на русском
Магнер призупинив членство у партії Батьківщина на час розслідування вбивства Катерини Гандзюк.

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер заявив, якщо депутати обласної ради підтримають таке рішення, він готовий піти з посади через справу загиблої активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Громадське».

«На сьогодні голова облради обирається за (рішенням, - ред.) кількості депутатів, які присутні в обласній раді, так? Якщо у депутатів буде таке бажання (усунути з посади, - ред.), то є процедура і я завжди підкорююсь закону», - заявив він.

Мангер додав, що призупинив членство у партії «Батьківщина» на час розслідування вбивства Катерини Гандзюк. Також він прокоментував свої зв'язки із Олексієм Левіним, якого підозрюють в організації нападу на Гандзюк.

«Пан Лєвін є помічником депутата пана Ставицького, це депутат облради. Я з ним спілкувався рівно настільки як з помічником депутата, на цьому крапка. Пані Катерину я особисто не знав, ми з нею ніколи не спілкувались, взагалі ніде не перетинались з нею», - наголосив Мангер.

Нагадаємо, сьогодні в Києві громадські активісти провели акцію «Хто замовив Катю Гандзюк?» під Адміністрацією президента і під офісом «Батьківщини». Близько півсотні людей прийшли до лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко та президенту України Петра Порошенка з вимогою притягнути до відповідальності членів своїх партій за сприяння у вбивстві активістки Катерини Гандзюк.

Активісти вимагали щоб Мангер, який є головою Херсонської облради, пішов у відставку.

До цього генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у справі щодо розслідування вбивства радника голови Херсонської міської ради, активістки Катерини Гандзюк слідство зробило 90% роботи.

Також повідомлялося, що депутати Верховної Ради мають підтримати питання щодо продовження роботи Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування вбивства Катерини Гандзюк.

Відзначимо, підозрюваного в організації вбивства Гандзюк оголосили в розшук. Слідство підозрює в організації злочину кримінального авторитета Олексія Левіна (Москаленко). Він раніше вже був судимий. Левіна судили разом з батьком, батько отримав довічний термін, а син - 15 років. Тоді Левіна звинувачували в організації вбивств та розбійних нападів на водіїв у Херсонській області.

Додамо також, за словами посла Франції Ізабель Дюмон, вбивство Гандзюк негативно позначилося на міжнародному іміджі України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: