У СБУ озвучили нову версію в справі Гандзюк

Читать на русском
Семи фігурантам справи щодо убивства херсонської активістки Катерини Гандзюк повідомили про підозру.

Семи фігурантам справи щодо убивства херсонської активістки Катерини Гандзюк повідомили про підозру.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Служби безпеки України (СБУ) у Facebook.

Комісія в справі Гандзюк отримала факти щодо злочинів проти активістів у ОдесіТСК щодо нападів на активістів на своєму засіданні в Одесі дізналася, що місцевий криміналітет пов’язаний з колишнім президентом-втікачем Віктором Януковичем.

Як зазначається, була оголошена підозра за статтею 115 (умисне убивство) Кримінального кодексу України.

Як зазначається, СБУ провела невідкладні слідчі дії в кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства Гандзюк.

Правоохоронцями, зокрема, відпрацьовується одна зі слідчих версій щодо скоєння злочину над потерпілою у зв’язку з її активною громадською позицією щодо незаконної вирубки лісу на території Херсонської області та викриття причетних до цієї злочинної схеми посадових та службових осіб органів влади та місцевого самоврядування Херсонської області.

У межах досудового розслідування правоохоронці встановили, що на території Голопристанського, Олешківського та інших районів Херсонської області за сприяння посадових і службових осіб органів влади та місцевого самоврядування здійснюється незаконна вирубка лісів та зелених насаджень з метою продажу деревини та отримання протиправного прибутку. При цьому факти масової вирубки лісів маскуються під санітарну рубку пошкоджених від пожежі дерев. Деревина легалізується для подальшого перепродажу.

«Наразі оголосили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого статтею 115 Кримінального кодексу України, семи фігурантам справи. Триває досудове розслідування», – повідомили в СБУ.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство встановило всіх замовників та організаторів вбивства Катерини Гандзюк.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура не передала Службі безпеки України значну частину доказів у матеріалах справи щодо вбивства радниці голови Херсонської міської ради Катерини Гандзюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: