Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко пообіцяв, що виконавці та організатор вбивства Катерини Гандзюк постануть перед судом

4 листопада 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що виконавці та організатор вбивства активістки, співробітниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк постануть перед судом.
Виконано
Сказано 4 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/LlutsenkoYuri/posts/1060682927464215
  • https://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=250600
  • https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JynqgdLMS0gFL7W62Kkpo98iVvTOb5EQ8JEWmkV0P4w/edit#gid=1774438793
  • https://www.npu.gov.ua/news/golovne/policziya-praczyuje-nad-vstanovlennyam-zamovnikiv-napadu-na-katerinu-gandzyuk-v-yacheslav-abroskin/

Результат

Нагадаємо, у жовтні повідомлялося, що правоохоронці встановили п’ятьох осіб, причетних до вчинення злочину. Серед них – організатор, пособники, виконавець та водій.

5 листопада 2018 року стало відомо, що поліція виконала всі необхідні слідчі дії у рамках своїх повноважень та за рішенням Генеральної прокуратури України, яке було прийнято цього ж дня, передала справу до Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Генеральною прокуратурою України 7 травня 2019 року було затверджено та направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні, яке розслідувалось СБУ стосовно п’яти осіб, які обвинувачуються у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть херсонської громадської активістки Катерини Гандзюк.

Враховуючи те, що розслідування стосовно організатора та виконавців завершене і матеріали передано до суду, перед яким вони будуть відповідати за скоєне, обіцянка отримує статус «виконано».