У мережі обговорюють інтерв'ю Медведчука українському телеканалу

Читать на русском

Віктор Медведчук дав інтерв'ю телеканалу 112 Україна, в якому озвучив звичні для себе тези про федералізацію України та переговори з ватажками ДНР і ЛНР.

Лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук на вихідних дав інтерв'ю телеканалу «112 Україна», який, за інформацією ЗМІ, тепер контролює.

В інтерв'ю Медведчук розповів, що, як і раніше, вважає федералізацію України «єдиними ліками від розпаду країни й ліками для збереження цілісності». Крім того, він прокоментував справу поета Василя Стуса, адвокатом якого виступав: «Перед колегами я чистий, перед долею й життєвим шляхом Стуса я чистий».

Крім того, політик учергове виступив за прямий діалог між українською владою й ватажками самопроголошених «Донецької та Луганської народних республік». «А якщо ми до цього додамо діалог з Кремлем, то в нас усе вийде», – вважає Медведчук.

«Слово і Діло» розбиралося, що про інтерв'ю з Медведчуком думають у соціальних мережах.

«Медведчук не збирається перемагати на цих виборах, він грає на руку Порошенку, як ще одне опудало, за принципом: ви хочете, щоб до влади прийшли ці ідіоти? Ні? Тоді швидше голосуйте за мене, за Порошенка. Нічого нового, перевірені часом путінські технології в українських реаліях», – вважає Ігор Соловей.

«Велике інтерв'ю» з Медведчуком прогнозовано стало відтворенням ним російської позиції – і щодо Криму, і Донбасу, і щодо наших політв'язнів, і щодо церкви, і щодо влаштування держави (знову про федералізацію говорив). В окремих моментах (про фільм про Стуса як провокацію США – і таке там прозвучало) Медведчук, по-моєму, взагалі звертався до російської аудиторії, а не до української», – написала політичний експерт Олеся Яхно-Білковська.

«Як ви не розумієте – Медведчук іде кандидатом не для того, щоб виграти. А для того, щоб озвучувати тези Путіна. Всі телеканали йому зобов'язані будуть надати ефір (на таких же умовах, як і іншим кандидатам) – особливість нашого законодавства», – написав Владислав Бовсуновський.

«Поки ми із захопленням дивилися на парад, на 112 вийшло інтерв'ю з Медведчуком. Керуючий бізнесом Оксани Марченко (так, саме так він себе й називає) протягом півторагодинного інтерв'ю працював адвокатом Путіна. Ні, не таким, яким він був у Стуса. Путін поза політикою. Цар хоче звільнити всіх політв'язнів, але злісні хохли роблять все, щоб не повернути їх назад. І все в такому дусі. І це лише початок. Тепер у нього в руках один із найрейтинговіших телеканалів перед виборами. І політична партія», – написав Анатолій Остапенко.

«Не бачу ані зради, ані перемоги в інтерв'ю Віктора Медведчука на 112.ua. Бачу процес налагодження балансу думок в українському інформпросторі. Це хороша тенденція», – вважає політтехнолог Володимир Макаровський.

«Виступ Медведчука на 112 показовий тим, що він фактично розмазує лінію Порошенка щодо Сенцова й взагалі щодо вирішення проблеми Донбасу. Розмазує нахабно й впевнено. Взагалі показово, як він поводиться в ефірі. І видно чітку лінію Медведчука, яку він розганятиме на 2019 рік: «Я здатен вирішити все з Росією, в мене прямий вихід на Путіна, потрібно безпосередньо домовлятися з ОРДЛО, а Путіна попросити допомогти, я Сенцова звільню». Це особистий фейл, можлмво, найбільший фейл особисто Порошенка та правлячої коаліції, яка незабаром стане неправлячою», – вважає Юрій Романенко.

Читайте також колонку Леоніда Швеця «Раптовий Медведчук».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: