Тимошенко поскаржиться на Порошенка до НАЗК та Авакову

Читать на русском
Кандидат у президенти Юлія Тимошенко звернеться до Національного агентства із запобігання корупції щодо збагачення чинного президента Петра Порошенка.

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко звернеться до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо збагачення чинного президента Петра Порошенка.

Як пише «Слово і Діло», звернення лідерка фракції «Батьківщини» оприлюднила на Погоджувальній раді парламенту.

Тимошенко та бійці АТО: провалені передвиборчі обіцянкиЮлія Тимошенко в передвиборчій програмі обіцяла учасникам АТО новий соціальний пакет. При цьому в передвиборчій програмі Батьківщини вже були схожі обіцянки.

Тимошенко заявила, що з декларацій Порошенка видно, що за рік президент «у 82 рази збільшив свої доходи».

«Частину своїх доходів він збільшив на тому, що дає свої особисті гроші своїй країні під час війни під відсотки. Лихварство президента в час війни, розрухи й майже голоду – це злочин», – сказала вона.

«Є абсолютний конфлікт інтересів між президентом, який має всі повноваження й призначає керівника Нацбанку, а також своїй державі дає гроші під великі відсотки», – додала Тимошенко.

На її думку, НАЗК має скласти протокол про корупцію, адже Порошенко збільшив свої доходи у 82 рази й заробляє выдсотки на тому, що «дає в борг своїй країні».

Крім того, Тимошенко заявила, що подасть дві заяви на ім’я міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з приводу передвиборчої кампанії.

«Президент завдяки своєму найближчому соратнику Березенку й усьому його корумпованому оточенню створює мережу в країні й роздає по тисячі гривень людям за голос. Це вже відомо всім і ви не перекладете відповідальність на «Батьківщину», яка такими речами не займається», – заявила вона.

«Я і вся моя команда закликаємо міністра внутрішніх справ негайно розслідувати ці речі», – наголосила Тимошенко й додала, що 4 лютого передадуть заяву про «підкуп Петром Порошенком і штабом, який очолює Березенко, сотень тисяч людей».

«Друга заява про злочин, яку ми передаємо зараз міністру внутрішніх справ, – негайно перевірити і цей реєстр, і всі попередні, і прибрати з реєстру всіх «мертвих душ» і припинити підготовку Порошенком до масштабної фальсифікації», – сказала вона.

Нагадаємо, в Києві 22 січня відбувся з'їзд партії «Батьківщина», на якому Юлію Тимошенко офіційно висунули кандидатом у президенти. Реакція соцмереж на захід – у нашому огляді.

Раніше на порталі «Слово і Діло» вийшло останнє розслідування з циклу про партійні витрати бюджетних коштів журналістки Любові Величко. Воно присвячене витратам партії «Батьківщина».

Також стало відомо, що всі кандидати в президенти подали декларації з помилками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: