Вибори-2019: Тимошенко виконала лише чверть своїх обіцянок

Читать на русском

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко втретє бере участь у президентських перегонах. Також політик двічі очолювала український уряд і була народним депутатом кількох скликань із 1997 року. Зараз вона очолює фракцію «Батьківщини» і є членом комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Тимошенко дала 292 обіцянки, з яких 77 виконала, а 93 – провалила. Тобто політик змогла реалізувати 26% своїх зобов'язань. Ще 122 її обіцянки перебувають у процесі виконання. У загальному рейтингу відповідальності народних депутатів України Тимошенко посідає 277-ме місце.

Серед кандидатів у президенти України за кількістю виконаних обіцянок Тимошенко перебуває між Олегом Ляшком, який виконав 29% запевнень, і Сергієм Капліним, на рахунку якого 25% реалізованих зобов'язань.

Тимошенко та бійці АТО: провалені передвиборчі обіцянкиЮлія Тимошенко в передвиборчій програмі обіцяла учасникам АТО новий соціальний пакет. При цьому в передвиборчій програмі Батьківщини вже були схожі обіцянки.

Чотири роки тому, балотуючись до Верховної Ради, в партійній передвиборчій програмі Тимошенко обіцяла забезпечити соціальні гарантії для учасників АТО. Станом на вересень минулого року Верховна Рада ухвалила 17 законодавчих ініціатив, які так чи інакше стосувалися підвищення рівня соціальної підтримки для учасників АТО та їхніх сімей. При цьому 15 із цих законопроектів Тимошенко не підтримала: під час голосування 12 проектів законів вона була відсутня в сесійній залі, а двічі – не голосувала.

Проте як кандидат у президенти України Юлія Тимошенко знову обіцяє підтримку українським воїнам. У переліку соціальних гарантій вона обіцяє підвищення зарплатні контрактникам, гарантоване забезпечення військовослужбовців житлом, безкоштовним медичним обслуговуванням, гідне пенсійне забезпечення, а також пільги для учасників бойових дій та членів їхніх сімей.

Із того, що «Батьківщині» та її лідерці вдалося виконати, – запевнення, що фракція голосуватиме за будь-який варіант продовження мораторію на продаж землі. Дійсно, якщо подивитись останнє голосування щодо продовження мораторію, то фракція майже в повному складі підтримала цю ініціативу.

У президентській передвиборчій програмі Тимошенко обіцяє забезпечити можливість фермерам купувати землю в кредит. Про це вона написала в Facebook: «Ми перебудуємо систему переробки аграрної продукції, а також забезпечимо можливість фермерам, які давно використовують землю, з часом викуповувати цю землю, причому не на аукціонах, а під спеціальні пільгові кредити, зі ставкою 3-5%».

Одиним із перших законопроектів, які обіцяє подати Тимошенко в разі перемоги на президентських виборах, стане ініціатива про зниження цін на український газ для українців удвічі. Причому вона запевняє, що це можна зробити протягом місяця після приходу до влади її політсили.

«Нам потрібен максимум місяць, щоб удвічі знизити ціни на газ після нашого приходу до влади. І це потягне за собою зниження інших комунальних платежів. Наприклад, за тепло та гарячу воду», – заявила вона.

Також у своїй передвиборчій програмі Тимошенко пропонує розробити нові, справедливі правила життя, які будуть втілені в новій Конституції, й винести їх на всенародне затвердження. Вона планує створити Нову стратегію миру та безпеки, а також перезапустити українську економіку в інтересах людей.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми повідомляли, що вказала в декларації кандидат у президенти Юлія Тимошенко.

Як витрачає державні кошти партія «Батьківщина», читайте в розслідуванні «Слова і Діла».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: