У мережі обговорюють з'їзд партії «Батьківщина»

Читать на русском

З'їзд партії Батьківщина відбувся 22 січня в Києві. На ньому Юлію Тимошенко офіційно висунули в президенти.
Слово і Діло

У Києві 22 січня відбувся з'їзд партії «Батьківщина», на якому Юлію Тимошенко офіційно висунули кандидатом у президенти. На з'їзді, зокрема, були присутні голова УПЦ КП Філарет і екс-президент Леонід Кравчук, крім того, показували відеозвернення колишнього генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена, Міхеіла Саакашвілі та письменника Пауло Коельйо.

Тимошенко в своєму виступі багато говорила про розвиток армії, знову пообіцяла повернути Крим та окуповані території Донбасу, зменшити кількість депутатів і піти у відставку через 100 днів президентства, якщо не впорається. «Слово і Діло» розбиралося, що в соціальних мережах думають про з'їзд партії.

«Висування ЮВТ вийшло у форматі видовищного західного шоу. А поява Філарета, Саакашвілі та генсека НАТО було вкрай несподіваною. Вау-ефект вдався. Щоб його перебити, Порошенку потрібно показати щось ще більш видовищне. Щось емоційне. І варіантів тут не дуже багато. Його висунення може пройти або на передку під канонаду градів, або приймаючи парад у Донецьку», – написав народний депутат Борислав Береза.

«Дивно, що стількох людей дивує, що Філарет прийшов на з'їзд до Тимошенко, подякував там Порошенку за томос і поводився при цьому як справжній патріарх. По-перше, Тимошенко завжди підтримувала відносини з Філаретом, цей досвід у неї з усіх фаворитів виборів найбільший. Ще коли Порошенко не мав нічого проти Московського патріархату й сам тусувався тільки там, Юля вже бувала на всіх святах у Філарета. По-друге, цілком логічно дякувати Порошенку за томос, це історичне досягнення», – написав журналіст Дмитро Литвин.

«О Боже, навіть письменник Пауло Коельйо за Тимошенко. Сказав на відео, що в неї є харизма. Взагалі, все це нагадує тривале дитяче свято. І ніхто вже не здатен знайти відмінності між ЮВТ і Порошенком – та ж риторика, лише в спідниці», – написав Микита Підгора.

«У Тимошенко на з'їзді Філарет, Саакашвілі ... Риторика нічим не відрізняється від риторики Порошенка в 2014 році. Це схоже не на з'їзд опозиції, а на з'їзд партії влади, яка готується замінити Хрущова на Брежнєва», – вважає В'ячеслав Чечило.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, як змінювалися електоральні настрої в країні протягом 2016-2018 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: