Скандал із Гриценком: Турчинов заступився за сина

Читать на русском
Турчинов спростував заяви Гриценка про ухилення сина від служби в армії.  Також секретар РНБО запевняє, що Гриценко вперше побував поруч із зоною бойових дій на Донбасі лише у 2018 році.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов звинуватив у брехні та боягузтві кандидата у президенти України Анатолія Гриценка, який напередодні звинуватив керівників держави у тому, що вони «у важкі для країни часи ховали своїх дітей від військової служби».

Як пише «Слово і Діло», про це Турчинов написав на своїй сторінці у Facebook.

У кандидата в президенти Гриценка поки немає власної квартири, проте є човенГриценко задекларував одну іномарку, авторські права на торговельні марки та громадську організацію. Дача, чотири квартири й видавництво належать його дружині.

Турчинов заявив, що його син після завершення навчання у виші влітку 2014 року добровільно вступив до лав Національної гвардії.

«Він чесно служив, не ховаючись за чужі спини. Виконував поставлені завдання і у відрядженнях до зони АТО, і у складі зведених підрозділів НГУ, які захищали конституційний лад та демократію під час масових заворушень у 2015 році, зокрема, і тоді, коли гвардійці загинули від кинутої в них гранати... Мій син прослужив півтора роки - з літа 2014-го до початку 2016-го року, і лише коли рівень протистояння почав знижуватися, звільнився з Нацгвардії», – заявив секретар РНБО.

Він розкритикував слова Гриценка про те, що він не пішов у 2014 році в АТО через те, що його військова спеціальність тоді була не затребувана. Також Турчинов запевняє, що Гриценко вперше побував поруч із зоною бойових дій на Донбасі лише у 2018 році.

«Я багато років знаю Гриценка, і можу навести безліч фактів, які доводять його боягузтво, брехливість та пусте позерство. Знаючи про це, він за кожної нагоди розповідає про свої мрії мене розстріляти чи хоча б посадити», – написав секретар РНБО.

Нагадаємо, у середу було оприлюднено інтерв’ю журналіста Дмитра Гордона з колишнім міністром оборони, кандидатом у президенти України Анатолієм Гриценком, у якому той заявив, що екс-керівник МОУ Валерій Гелетей «ні дня не служив у армїї«, працював «в УБОЗ та УБЕЗ на початку 90-х... суцільне харбарництво і кришування».

Крім того, в цьому ж інтерв'ю Гриценко заявив, що свого сина від фронту не ховав, «як це робили Порошенко, Луценко, Пашинський чи той самий Турчинов».

Пізніше стало відомо, що Народний депутат, дружина генерального прокурора Ірина Луценко заявила, що готує судовий позов проти колишнього міністра оборони, кандидата в президенти України Анатолія Гриценка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: