Вибори-2019: за яких умов Гриценко матиме шанси на другий тур

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

11 січня відбулося висування першого з потенційних фаворитів майбутніх президентських виборів – Анатолія Гриценка. Однак у політика великі проблеми з ефективністю виборчої кампанії.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог, директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, пише «Слово і Діло».

Політолог підкреслив, що судячи з учасників і гостів з'їзду партії «Громадянська позиція», яка висунула Гриценка кандидатом на посаду президента України, він прагне стати головним центром консолідації «демократичної опозиції» – тих, хто проти і «Петі», і «Юлі», і всіх олігархів, а тим більше проти реваншу колишніх «регіоналів».

«Участь у з'їзді Найєма, Заліщук, Шабуніна та низки інших молодих політиків і громадських активістів побічно говорить про те, що вони мало вірять у висування Вакарчука або в його успішну політичну перспективу й готові підтримати кандидатуру Гриценка», – зазначив Фесенко.

На його думку, повного об'єднання в цьому політичному таборі вже не буде. Садовий уже зареєструвався як кандидат на президентських виборах. Хіба що в останній момент він зніме свою кандидатуру, якщо відчує ризик болючого провалу на виборах 31 березня 2019 року.

Як виконують обіцянки потенційні кандидати в президентиСлово і Діло аналізувало, як виконують обіцянки потенційні кандидати в президенти, які зараз обіймають державні посади.

«Але поки він бореться за власну політичну перспективу й за шанси своєї партії на парламентських виборах», – уточнив експерт.

Гриценку потрібно думати не лише про об'єднання з потенційними союзниками, додав він.

«У нього великі проблеми з ефективністю виборчої кампанії. Серед усіх фаворитів у нього найслабший і найневиразніший інформаційно-пропагандистський сигнал, спрямований до виборців. Якщо ця ситуація кардинально не зміниться на краще, він буде приречений на поразку, тобто не потрапить до другого туру президентських виборів», – резюмував Володимир Фесенко.

За даними «Слова і Діла», рівень відповідальності Анатолія Гриценка становить 50%. З його обіцянками можна ознайомитися в досьє політика.

Що обіцяють виконати потенційні кандидати в президенти – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: