Кандидат у президенти Гриценко на публічних посадах виконав кожну другу обіцянку

Читать на русском

У лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка багата політична біографія. Він працював міністром оборони в трьох урядах, був народним депутатом, очолював парламентський комітет із питань нацбезпеки й уже двічі балотувався на посаду президента (в 2010 та 2014 роках). Тепер Гриценко знову офіційний претендент на посаду глави держави.

У статусі міністра оборони й нардепа Гриценко дав 36 обіцянок, виконав із них половину (50%), а половину - провалив. Востаннє Гриценко був депутатом сьомого скликання Верховної Ради. Перед позачерговими парламентськими виборами в 2014 році Гриценко пообіцяв, що «Громадянська позиція» буде представлена в Раді восьмого скликання. Але йому не вдалося виконати цю обіцянку, оскільки партія не подолала п'ятивідсотковий бар'єр.

Під час своєї президентської кампанії Гриценко неодноразово заявляв, що в разі перемоги залишиться тільки на один термін. За його словами, цього буде достатньо, щоб реалізувати всі обіцянки. Цей пункт, до речі, окремо прописаний у його передвиборчій програмі.

За п'ять років політик пообіцяв повернути окуповані території Донбасу. В програмі Гриценко зазначив, що «капітулянтського повернення Донбасу не буде», це зроблять дипломатичними, військовими, економічними та санкційними засобами спільно із зарубіжними партнерами. Крім того, Гриценко пообіцяв легалізацію зброї, професійну контрактну армію.

Окрім цього, політик запевнив, що в разі обрання заборонить політичну рекламу на телебаченні, економіка щорічно зростатиме на 10%, буде запроваджений ринок землі, а тарифи знизять.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, кого українці бачили майбутнім президентом у 2016-2018 роках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: